Kategoriat
Uutiset

Viikkokatsaus 10.7.2017: Westerosin uudisasukkaat

Fantasy Flight julkaisee Catanista A Game of Thrones -version. Plan B osti Eggertspielen ja Lautapelit.fi:n uutuuksista ja Ropeconista on lisätietoja.

Tämä on Lautapelioppaan viikkokatsaus, kerran viikossa ilmestyvä kurkistus lautapelien maailmaan ja Lautapelioppaan tapahtumiin. Lukemalla tämän raportin joka viikko pysyt hyvin kärryillä siitä, mitä Lautapelioppaassa tapahtuu ja saat jonkunmoisen käsityksen lautapelimaailman olennaisista tapahtumista.

Tämän viikkokatsauksen toimitti Mikko Saari.

Corné van Moorselin Samara Tasty Minstrelille

Hollantilaisen Corné van Moorselin pelit ovat keränneet faneja pienistä painoksista huolimatta. Samara pääsee nyt vähän laajempaan jakeluun, kun Tasty Minstrel Games ottaa pelin julkaisuohjelmaansa.

Samaran ytimessä on aikarata: eri toiminnot vievät eri määrän aikaa ja pelaajien on mietittävä tarkkaan, kuinka työntekijöistä saa eniten työtä irti käytettävissä olevassa ajassa.

Tasty Minstrelin laitoksesta on vielä vähänlaisesti tietoa, mutta ilmeisesti kyse on Gen Con -julkaisusta.

Space Freaksin suunnittelupäiväkirja BGG:ssä

Max Wikström on julkaissut BoardGameGeeksissä Space Freaks -lautapelin suunnittelupäiväkirjan ensimmäisen osan. Jatkoa on luvassa kolmen osan verran. Aloitus on pohjustusta, jossa kerrotaan, mistä Space Freaks -lautapelissä on kyse ja mistä peli on saanut alkunsa. Lautapelit.fi julkaisee pelin syksyllä.

Space Freaks
Promokuva Space Freaksista. Kuva: Max Wikström

Honshu EM-kisoihin

EuropeMastersEuropeMastersin eli lautapelaamisen EM-kisojen turnauspelien valinta on aloitettu. Ensimmäiset kolme peliä on valittu: joukkoon on mahtunut kotimaista väriä Honshun verran! Muut turnauspelit ovat Great Western Trail ja Lorenzo Il Magnifico. Neljättä peliä ei ole vielä julkaistu, mutta se on joku seuraavista peleistä: First Class, Key to the City – London, Terraforming Mars, Kanagawa, Railroad Revolution ja Quadropolis.

Qwixx-turnaus Ropeconissa

Ropeconissa pelataan Qwixxin SM-turnaus. Turnaus pelataan perjantaina 28.7. klo 19 lautapelialueella. Turnaukseen ei ole ennakkoilmoittautumista tai osallistumismaksu. Lisätietoja löytyy Lautapeliseuran foorumilta.

Ropecon kaipaa vielä työntekijöitä. Ilmoittautuminen löytyy täältä. Erityisesti kaivataan väkeä lipunmyyntiin, narikkaan, kävijähuoltoon, myyntitiskille ja kirpputorille, takahuoneeseen, pelitiskeille, kokemuspisteeseen ja tekniikkaan. Kahdeksan tunnin työpanoksesta palkitaan ilmaisella rannekkeella. Yli kahdeksasta tunnista saa lisäksi ruokarahaa.

 

Pandemic Legacy: Season 2 virallisesti julkaistu

Pandemic Legacy: Season 2 on virallisesti julkaistu. Z-Man Gamesin sivu löytyy täältä.

Tapahtumat sijoittuvat 71 vuotta ykköskauden jälkeen. Ihmiskunta on lähes tuhottu. Muutamia kaupunkeja on vielä jäljellä ja niitä tukevat turvasatamat, jotka ovat eristyksissä merillä kelluvia asemia. Turvasatamilla asuu selviytyjiä, joista viimeisimmät sukupolvet eivät ole koskaan käyneet mantereella. Nyt varusteet ovat kuitenkin vähissä ja pelaajien tehtävänä on pelastaa jäljelläolevista kaupungeista ne, jotka pystyy.

Tautia ei voi enää parantaa. Nyt pelaajien tehtävänä on varustaa kaupunkeja: varusteita on tuotettava ja jaeltava. Kaupunki, josta varusteet loppuvat, saastuu. Pelaajien on aluksi kartoitettava maailmaa: mantereet ovat suuri tuntematon, josta pelaajat eivät tiedä juuri mitään. Hankaluuksia on luvassa myös liikkumiseen: helppoa ilmailua ei ole tarjolla, vaan alkuun liikutaan kätevästi, mutta hitaasti merillä ja mantereilla sitten vaivalloisemmin.

Pandemic Legacy: Season 2 ilmestyy syksyllä. Peliä esitellään Gen Conissa.

Pandemic Legacy: Season 2

Gentesin ennakkotilaus avattu

Spielworxx on avannut ennakkotilaukset Stefan Risthausin Gentes -pelille. Pelin painos on tuhat kappaletta, hinta on toistaiseksi 55 euroa ja nousee 65 euroon kun peli ilmestyy heinäkuun aikana.

Gentes on sivilisaatiopeli, jossa kaikkea mahdollista ei voi saada: mitä enemmän keskittyy tietyntyyppisiin työläisiin, sitä vähemmän on mahdollista saada toisenlaisia. Spielworxxin tuntien painos myydään loppuun nopeasti, siinä on todennäköisesti jotain pientä hankaluutta tai epäkäytännöllisyyttä komponenteissa, ja Stronghold tai Capstone saattaa myöhemmin julkaista pelistä uuden laitoksen, mutta voi myös olla, että tätä toista laitosta saattaa joutua odottamaan pitkään.

Gentes

Pearl Gamesin uutuuksia

Pearl Gamesilta on tulossa Claude Lucchinin sukelluspeli Otys, jossa sukeltajatiimit keräävät esineitä eri syvyyksiltä. Otys on tulossa jo Esseniin. Vuoden 2018 puolelle menee avaruuspeli Black Angel. The Bloody Inn saa jatkoa The Carnies -lisäosan myötä, tästä oli tiiserivideo Facebookissa.

Pakopeleille jatkoa

Space Cowboysin pakopelisarja Unlock! saa jatkoa. Unlock! Mystery Adventures ilmestyy jo heinäkuussa Ranskassa. Pohjois-Amerikan Asmodee julkaisee paketin kolmessa pienemmässä osassa loppuvuodesta 2017.

Italialaisen dV Giochin pakohuonepelien sarjan toinen osa Deckscape: The Fate of London ilmestyy Gen Conissa.

Inka ja Markus Brandin pakohuonesarja EXIT: The Gamen kolme seuraavaa osaa The Forgotten Island, The Polar Station ja The Forbidden Castle ilmestyvät englanniksi lokakuun puolivälissä.

Taivaan pilareille toinen jatko-osa

Michael Rieneckiltä tulee kolmas osa Ken Follettin kirjasarjaan perustuvaan pelisarjaan. A Column of Fire jatkaa Taivaan pilarien ja World Without Endin jalanjäljissä. Ensimmäisestä osasta onkin jo yli kymmenen vuotta ja toisestakin jo kahdeksan. Englanninkieliset säännöt on julkaistu.

Peli sijoittuu Elisabet ensimmäisen aikakaudelle protestanttien ja katolisten välisen valtataistelun aikaan. Englanti, Ranska, Espanja ja Alankomaat taistelevat vallasta. Pelaajat juonittelevat ja pyrkivät olemaan uskontojen välisissä mittelöissä voittajan puolella.

A Column of Fire

Martin Wallacelle sopimus SchilMil Gamesin kanssa

Martin Wallace on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen SchilMil Gamesin kanssa. Asiasta tiedotettiin jo toukokuun puolella.

SchilMil mainosti Facebookissa Auztralia-peliä hämärällä kuvalla ja maininnalla, että jotenkin tämä liittyy Wallaceen ja A Study in Emeraldiin.

Auztralia

Game of Thrones Catan

Catan kohtaa Game of Thronesin Fantasy Flight Gamesin uudessa A Game of Thrones Catan: Brotherhood of the Watch -pelissä. Ihan suoraviivaisesta teemanpäälleliimauksesta ei ole kyse, mikä on hyvä huomioiden pelin noin 80 euron hintalapun.

Peruskuvio on tuttua Catania, mutta lisäksi pelaajien on huolehdittava muurin pohjoispuolelle kertyvistä wildlingseistä. Muurilla on seistävä riittävästi miehiä vartiossa, muuten wildlingsit hyökkäävät ja peli päättyy. Jos peli päättyy näin eikä perinteisesti kymmenen pisteen keräämiseen, voiton vie se pelaaja, jolla on eniten väkeä muurilla.

Pelaajat saavat myös omat sankarikortit, jotka antavat kaksi kertaa pelin aikana käytettäviä erikoiskykyjä. Sankareita voi vaihtaa pelin aikana ja niitä on yksitoista erilaista, joten mahdollisuuksia riittää.

Pelistä kerrotaan lisää Fantasy Flightin sivuilla. Julkaisuajankohdaksi luvataan vuoden loppua.

A Game of Thrones Catan
Kuva: Fantasy Flight Games

Rallyman Holy Grail Gamesille

Ranskalainen Rallyman on yksi parhaista moottoriurheilulautapeleistä, mutta sen saatavuus on ollut heikonpuoleista. Nyt tilanteeseen on tulossa jonkinlaista parannusta, kun ranskalainen Holy Grail Games julkaisee pelin. Gen Conissa pääsee kokeilemaan, tarkemmasta julkaisuajankohdasta ja olennaisen Dirt-lisäosan saatavuudesta en osaa vielä sanoa.

Plan B osti Eggertspielen

Spielbox uutisoi yrityskaupoista: Plan B on ostanut Eggertspielen. Plan B on Filosofian entisen omistajan Sophie Gravelin pelifirma, joka syntyi Asmodee-fuusioiden yhteydessä. Nyt Plan B on vahvistanut asemiaan ostamalla saksalaisen Eggertspielen. Yhteistyötä on toki ollut ennenkin, mutta nyt tehtiin kaupat.

Eggertspielen perustaja Peter Eggert aikoo kuulemma osallistua pelien kehittämiseen ja julkaisuun vielä kolmen vuoden ajan. Olisiko sitten eläköityminen mielessä? Eggertspiele on perustettu vuonna 1996 ja on viime vuosina onnistunut julkaisemaan joitain hyvin menestyneitä pelejä, kuten Spiel des Jahres -voittaja Camel Cupin ja Alexander Pfisterin arvostetun pelikaksikon Mombasa ja Great Western Trail.

Nations: The Dice Gamen Unrest-lisäosasta paljastuksia

Lautapelit.fi on esitellyt kuvia Nations: The Dice Gamen Unrest-lisäosasta. Lisäosassa on uusia ideoita, muun muassa kahdeksan eri valtiota, joiden aloitustilanteet eroavat toisistaan. Kaikki eivät siis aloita enää identtisillä resursseilla.

Unrestin osat
Unrestin sisältö. Kuva: Lautapelit.fi
Lisää Unrestin valtioita
Valtiolautojen kääntöpuolet. Kuva: Lautapelit.fi

WizKidsiltä uutuuksia

WizKids, jota nykyisin johtaa Z-Man Gamesin entinen johtaja Zev Shlasinger, julkaisee reippaalla tahdilla kaikennäköistä. Mielenkiintoisimpana joukosta erottuu Wartime: The Battle of Valyance Vale, kymmenen minuutin sotapeli kahdelle pelaajalle, jossa joukkoja komennetaan tiimalasien avulla: kun yksikkö tekee jotain, sille käännetään tiimalasi, ja kun tiimalasi on juossut, yksikkö saa taas toimia.

Saapa nähdä, miten tässä ratkaistaan – jos mitenkään – se, että halvoissa tiimalaseissa voi olla järkyttäviä määriä heittoa juoksuajoissa.

WarTime

Vakoojadraftia Richard Garfieldiltä

SpyNet on Richard Garfieldin uusi peli, jossa pelaajat rakentelevat itselleen agenttiverkostoja, joilla pystyy sitten suorittamaan agenttitehtäviä.

Peli perustuu draftausmekaniikkaan, jossa pelaaja voi katsoa ensimmäisen pinon kortit ja ottaa ne, jos haluaa. Jos ei ota, saa katsoa seuraavan pinon ja niin edelleen, kunnes löytää jotain mielenkiintoista. Lopuksi lisätään jonoon uusi kortti ja lisäksi uusi kortti jokaiseen ohitettuun pinoon, joten seuraaville pelaajille on enemmän tavaraa tarjolla. Peli on kaksinpeli tai paripeli neljällä; paripeli lienee se mielenkiintoisin tapa pelata.

SpyNet

Sideerinen yhdistyminen eli kauppaa isommalle porukalle

Sidereal Confluence on kaupankäynti- ja neuvottelupeli 4–9 pelaajalle. Pelaajien on käytävä kauppaa keskenään saadakseen resursseja, joita tarvitaan oman talouden kehittämiseen. Pelissä on vahvaa yhteistyön henkeä, sillä pelaajat eivät voi menestyä yksinään ilman yhteistyötä muiden pelaajien kanssa.

Pelissä on yhdeksän erilaista ja täysin asymmetristä alien-rotua, joista jokaisella on oma teknologiapakkansa. Jokaisella rodulla on omat tuotantokuvionsa ja eri kulttuurien tuottamat asiat eivät yleensä ottaen vastaan tuotantoon vaadittavia resursseja, joten yhteistyötä on pakko tehdä. Lähes kaikki on neuvoteltavissa: siirtokunnat, alukset, voittopisteet ja kaikenlaiset resurssit.

Kaupankäyntivaiheessa käydään avoimesti kauppaa ja tehdään diilejä, ja lisäksi kehitetään teknologiaa ja päivitetään siirtokuntia. Sitten pelaajat suorittavat taloutensa yhtäaikaisesti, tuottaen uusia resursseja vanhoilla. Lopuksi on vaihe, jossa jaetaan uudet teknologiat ja huutokaupataan uusia siirtokuntia ja tutkimusryhmiä. Uudet teknologiat tulevat aina kaikkien käyttöön, mutta teknologian kehittäjä palkitaan voittopisteillä galaktisen hyvinvoinnin kehittämisestä.

Sidereal Confluence
Sidereal Confluencen sisältö. Kuva: WizKids

Kickstarter-pelit

Kickstarterin logoAlla esiteltävät pelit ovat rahoitusta kerääviä Kickstarter-kampanjoita. Ennen kuin annat rahojasi Kickstarter-kampanjoihin, kannattaa tehdä vähän pohjatöitä. Lautapelioppaan Mitä huomioida Kickstarter-kampanjoita tukiessa -artikkeli on oivallinen aloituspiste.

Tähän on valikoitu mielestämme kiinnostavimpia ja parhaimpia kampanjoita, mutta mitään takeita ei näistäkään voi antaa.

Kampanjoiden yhteydessä puhutaan EU-ystävällisestä toimituksesta. Se tarkoittaa, että toimitus tulee EU:n sisäpuolelta, jolloin arvonlisäveroa ei tarvitse maksaa. EU:n ulkopuolelta tuleviin lähetyksiin lisätään 24 % arvonlisävero, joka lasketaan sekä tuotteen hinnalle että postikuluille.

Kiviin sidottu saaga

Stonebound Saga on korkeafantasiaa oleva strateginen korttipeli jopa kuudelle pelaajalle.

Peli on skirmish-taistelua, eli taistelua pienellä määrällä yksiköitä. Pelin hahmot jakautuvat eri hahmoluokkiin ja taistelussa on paljon erilaisia elementtejä, mikä takaa loputtoman vaihtelun. Hahmokortit liikkuvat pelilaudalla, eli asettelu laudalla vaikuttaa myös menestykseen.

Peli maksaa 49 dollaria Suomeen toimitettuna. Toimitus on luvattu helmikuulle 2018 ja on EU-ystävällinen. Kampanja löytyy täältä.

Stonebound Saga

Wenda-intiaanien mailla

Wendake on uusi peli Kepler-3042:n julkaisijoilta. Wendake on wendojen eli huronien kotiseutu, ja tässä pelissä pelaajat pääsevät johtamaan omia intiaaniheimojaan. Julkaisija lupaa kohdella intiaaniteemaa kunnioituksella ja tehdä huolellista taustatutkimusta.

Pelimekaniikan puolella on työläistenasettelua ja varsin mielenkiintoinen ja omaperäinen toiminnonvalintamekanismi.

Peli maksaa 61 euroa Suomeen toimitettuna. EU-ystävällinen toimitus on luvattu marraskuulle 2017. Kampanja löytyy täältä.

Wendake

Imperiumeja alle tunnissa

Coin & Crown on alle tunnin mittainen imperiuminrakentelupeli. Pelaajat ostavat kortteja omaan pöytäänsä, valloittavat uusia maita ja päivittävät maitaan paremmiksi.

Pelissä on mielenkiintoinen kuvituksellinen ristiriita, kansikuva on varsin koristeellinen, mutta itse pelikorttien kuvitus on hyvinkin pelkistettyä ja graafista.

Peli maksaa 37 dollaria Suomeen toimitettuna. Toimitus on luvattu joulukuulle 2017, mutta se ei ole EU-ystävällinen. Kampanja löytyy täältä.

Coin & Crown

Kokit kilpasilla

Short Order Hero on kokkausaiheinen peli, jossa dinerin kokit kilvoittelevat siitä, kenestä tulee pääkokki.

Peli on 20–30 minuutin filleri, jossa ilmeisesti keräillään settejä aineksista, suoritetaan reseptejä kortteja pelaamalla ja sabotoidaan toisten kokkauksia. Kampanjasivulla ei itse asiassa kerrota oikeastaan mitään pelimekaniikasta.

Peli maksaa 35 dollaria Suomeen toimitettuna. Toimitus on luvattu lokakuulle 2017 ja on EU-ystävällinen. Kampanja löytyy täältä.

Short Order Hero

Iso pamaus

Big Bang 13.7 on suuren skaalan peli, jossa pyöritellään planeettoja, tähtiä, mustia aukkoja ja madonreikiä. Peli on julkaistu jo Espanjassa, nyt työn alla on kansainvälinen laitos.

Peliä voi pelata yksin, lapsille sopivana yksinkertaisempana pelinä ja peruspelinä, joka sekin on melko yksinkertainen laattojenasettelupeli. Universumia laajennetaan laattoja pelaamalla, ja uuden laatan on oltava ominaisuuksiltaan yhtenevä viereisen kanssa: joko värin, kuvion tai taustan on sovittava yhteen. Aika yksinkertainen abstrakti laattojenasettelupeli siis, mutta on tässä vähän lisäjekkua, kuten Patchwork-tyylinen vuorojärjestys.

Peli maksaa 29 euroa Suomeen toimitettuna. Toimitus luvataan marraskuulle 2017 ja se on EU-ystävällinen. Kampanja löytyy täältä.

Big Bang 13.7

Rakkauden kaava

Love Formula on kortinvärväyspeli, jossa yritetään saada parhaat parit treffeille ja samalla sabotoida toisten pelaajien paritusyrityksiä.

Pelin kuvitus on animeteemaista. Pelin nettisivuilla on ladattava print’n’play-versio, joka ei ilmeisesti aivan täysin vastaa Kickstarter-versiota, mutta antanee osviittaa siitä, mitä on odotettavissa.

Peli maksaa 33 dollaria Suomeen toimitettuna. Pelialustan kanssa hinta on 55 dollaria. Toimitus on EU-ystävällinen ja luvattu heinäkuulle 2018. Kampanja löytyy täältä.

Love Formula

Habitats, uudestaan

Habitats on uudestaan Kickstarterissa. Toisen laitoksen ainoa ero ensimmäiseen verrattuna on söpöjen keramiikkaeläinten korvaaminen puisilla meepleillä.

Peli maksaa 33 euroa Suomeen toimitettuna. Toimitus on EU-ystävällinen ja luvattu lokakuulle 2017. Kampanja löytyy täältä.

HabitatsMikon pelaamia

Viikkokatsaus jäi viime viikolla väliin Amsterdamissa poikkeamisen vuoksi. Amsterdam on hieno kaupunki, jota kannattaa ehdottomasti käydä ihmettelemässä, mutta lautapelaajan näkökulmasta se ei suuria tarjonnut. Kaupungin paras pelikauppa on ilmeisesti The Gamekeeper, jonka valikoimat olivat melko vaatimattomat ja englanninkielisten pelien osalta myös varsin hintavat. Paikallisesta parempien lelujen kaupasta löytyi sentään oiva valikoima HABAn lastenpelejä.The Game Keeper

Nappasin matkamuistoksi sentään hollanninkielisen Twenty OnenSteffen Benndorfin ja Reinhard Staupen noppapelin, joka on samaa sukua Qwixxin ja Qwinton kanssa. Ei hullumpi peli: tällaista nopanheittoa ja lomakkeentäyttöä tämäkin, tällä kertaa jujuna on se, että lomakkeen riveille pitää saada sopivankokoisia numeroita, ei liian pieniä eikä liian isoja vaan juuri sopivia, ja parhaat pisteet saa, kun onnistuu keräilemään rivin täyteen näitä sopivia numeroita.

Aktiivisen pelaajan etuoikeutena on valita, heittääkö noppia kertaalleen uudestaan vai ei, muuten kaikki pelaavat samoilla säännöillä eli joka vuoro on pakko rastittaa jotain ja jos ei voi tai halua, pitää nollata jotain. Ihan kelpo peli, mutta ei ensitestien perusteella ihan Qwixxin tai Qwinton tasoa.

Muutama pelikerta on kertynyt Above and Below’n seuraajalle Near and Farille. Pelasimme johdantoseikkailun, jonka jälkeen olemme pelanneet pari erää Character Modea, jossa seurataan pelin yleisen tarinalinjan sijasta hahmojen omia tarinalinjoja. Tämä on sellainen muutaman pelikerran kampanja.

Fiilikset ovat ristiriitaist – onhan tässä paljon hyvää ja toteutus on Above and Below’n tapaan varsin siivo, mutta jotenkin tämä nyt kuitenkin tökkii. Pelin sääntökirja on fiilistä laskevan kehno, enkä ole täysin vakuuttunut, että kaikki ratkaisut toimivat. Character Modessa, esimerkiksi, olisi tarkoitus pelata skenaarioita, kunnes kaikilla pelaajilla on tietty määrä hahmokohtaista questia pelattuna, sitten pelata viimeisellä kartalla ne viimeiset, ratkaisevat questit. Meillä on kahden skenaarion jälkeen tilanne se, että toisella pelaajalla on questit täynnä ja valmis finaaliin, mutta minulta puuttuu aika montakin questia.

Nyt olen tilanteessa, jossa joko suoritan questejä vähän pakolla, halusin tai en – enkä oikeastaan halua – tai muuten peli ei yksinkertaisesti etene mihinkään. Toinen pelaaja taas ei voi suorittaa questeja, vaikka haluaisi, koska questit ovat loppu, eikä voi muuta kuin odotella finaaliin pääsyä. Peli siis edellyttää sitä, että pelaajat haluavat pelata tietyllä tavalla, muuten kampanja ei pääty ikinä. En oikein pidä tästä, etenkin kun peli on rakenneltu muutenkin niin lyhyeksi, että haluamiaan asioita ei välttämättä ehdi tehdä, puhumattakaan sitten jos pitää pakkoquesteja suorittaa.

Voi siis olla, että Near and Far joutaa kiertoon, ja näistä kahdesta pidän kyllä toistaiseksi Above and Below’ta kiinnostavampana pelinä. Ei tämä missään nimessä mitenkään itsestäänselvästi ole mikään parannus edeltäjäänsä verrattuna.

 

Tulevia tapahtumia

28.–30.7.2017: Helsingin Messukeskuksen valtaa Ropecon, Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä roolipelitapahtuma, jossa kaikenlaiset lauta-, kortti-, rooli- ja figuuripelit ovat pääosassa. Ropeconissa on luvassa turnaukset muun muassa Catanista, Carcassonnesta, Qwixxistä ja Pitchcarista. Sami Laakso esittelee Dawn of Merchants -peliään. Kaiken Ropeconin lautapeliohjelman löydät ohjelmaoppaasta. Lisätietoja Ropeconin sivuilta.

15.–17.9.2017: Syksyn iso pelitapahtuma Lautapelaamaan järjestetään poikkeuksellisesti jo syyskuussa Kaapelitehtaan hankalan varaustilanteen vuoksi. Lisätietoja lähempänä.

Lautapelioppaan viikon tapahtumat

Lautapeliblogien viikon jutut

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *