Kategoriat
Uutiset

Uutiskatsaus 17.2.2020: Nürnbergin satoa

Nürnbergin pelimessujen satoa tutkaillaan yhä. Tarkastelemme muun muassa Ravensburgerin, Roxleyn ja Tacticin uutuuksia. Lisäksi katsaus Kickstarteriin ja paljon pikku-uutisia.

Sormusten sodan uudet käänteet

War of the Ring: Kings of Middle-earth on uusin lisäosa War of the Ringin kakkoslaitokseen. Lisäosa ilmestyy loppuvuodesta 2020.

Lisäosa keskittyy vapaiden kansojen johtajiin, joita Sauron on koittanut pehmittää ja muuttaa tahdottomiksi käsinukeiksi. Kun sota syttyi, johtajat taistelivat Sauronia vastaan, mutta Sauronin ruokkimat heikkoudet vaaransivat tilanteen.

Kings of Middle-earth tuo peliin Theodénin, Denethorin, Daìnin, Brandin ja Thranduilin. Lisäosassa on myös säännöt piiritystaisteluille ja uusia yksiköitä varjon armeijoihin.

War of the Ring: Kings of Middle-earthin kansi

Ravensburger-uutuuksia

The Castles of Tuscany -pelin kansi esillä Nürnbergin pelimessuilla 2020.
Kuva: W. Eric Martin / BGG

Ravensburgerin kiinnostavin uutuus peliharrastajien näkökulmasta lienee Stefan Feldin The Castles of Tuscany, josta ei vielä ole tiedossa muuta kuin todennäköinen julkaisuaika loppuvuodesta 2020 ja se, että peli muistuttaa jonkin verran The Castles of Burgundyä – ja sen oivaltaminen ei kovin kummoisia päättelytaitoja kysy.

Alea julkaisee myös uuden laitoksen Puerto Ricosta. Ulkoasu on Alean uuden tyylin mukaista eli varsin nättiä, muusta sisällöstä ei ole vielä tietoa. Tämäkin peli tulee loppuvuodesta 2020.

Harry Potter Strike Dice Game on uusi versio Strike-noppapelistä (jota Lunkisti.fi kehui) ja siitä kehitetystä Impact: Battle of Elements -pelistä. Pelaajat tekevät taikoja heittelemällä noppia areenalle ja yrittävät voittaa noppia itselleen. Tavoitteena on olla viimeinen pelaaja, jolla on noppia jäljellä.

Harry Potter Strike Dice Gamen peliareena (laatikon pohja), kansikuva ja noppia.
Harry Potter Strike Dice Game esillä Spielwarenmesse 2020 -messuilla Nürnbergissä. Kuva: W. Eric Martin / BGG

Roxleyn uutuuksia

Roxley Gamesilta tulee keväällä 2020 Gorilla Marketing, partypeli, jossa keksitään nimiä älyvapaille tuotteille. Ensimmäisellä kierroksella keksitään tuotteelle nimi, toisella kierroksella mainoslause.

Vastauksia arvostellaan ja parhaat palkitaan tietysti banaaneilla!

Gorilla Marketing -pelin kansi

Kickstarteriin tulee keväämmällä Steampunk Rally Fusion, itsenäinen jatko-osa Steampunk Rallylle.

Kesään mennessä Kickstarteriin saapuu Skyrise, uusi versio Sébastien Pauchonin Metropolys-pelistä vuodelta 2008. Uusi versio on samankaltainen kuin edeltäjänsä, eli huutokauppaamista kaupunginrakentamisen yhteydessä. Tarjoukset pelataan pelilaudalle ja uuden tarjouksen pitää aina olla korkeampi kuin edellisen ja edellisen vieressä.

Jossain vaiheessa tilaa tai korotushaluja ei enää ja korkein tarjous voittaa ja rakentaa rakennuksen alueelle, jossa tarjous oli. Peliä on kehitetty alkuperäisestä lisäämällä siihen kaikenlaista uutta ja mielenkiintoista.

Skyrisen kansikuva

Tacticin uutuuksia

Tactic julkaisi Essenissä 2019 Canal King Brugge -strategiapelin, josta on toistaiseksi kovin vähän tietoa herunut. Peli ei myöskään taida toistaiseksi olla oikein missään saatavilla.

Tästä pelistä sai kuitenkin alkunsa uusi Game Storm Studio -pelivalikoima, joka on suunnattu Tacticin tavallista lapsi- ja partypeliyleisöä vanhemmalle yleisölle.

Sarjassa on tulossa Kalevala-aiheinen Land of Clans, Arctic Race -kilpa-ajopeli, Hansa-aiheinen Seas of Fortune, avaruuspeli Slingshot to Mars, appivetoinen 15 Minutes to Self-Destruct ja päättelypeliltä näyttävä Hack My Password.

Lautakunta

Lautakunta järjestää juhlat ja pohtii millaisia pelejä uppoaakaan melko lavean partypelien kategorian sisälle. Ovatko Mysterium ja Klask partypelejä? Mitä mieltä lautakuntalaiset ovatkaan klassisesta Aliaksesta? Nämäkin asiat (ehkä) selviävät tässä ensimmäisessä vuonna 2020 nauhoitetussa jaksossa.

Lautapelijuhlia isännöi Tuomo Pekkanen (Lautapelit.fi) ja mukana bilettämässä ovat sekä Miira Hartemo (Noppapotti) että Annika Saarto (Todellisuuspako). Kuokkavieraita ei näissä juhlissa tunneta, sillä kaikki ovat tervetulleita kuuntelemaan!

Lyhyet

Jubakon kansikuva

Wolfgang Kramer ja Michael Kiesling tekevät yhä pelejä – Kieslingilläkin on jo ikää yli 60 vuotta, Kramer lähestyy jo 80 vuotta. Maaliskuussa 2020 Ravensburgerilta tulee Jubako, laattojenasettelupeli japanilaisella teemalla. Juubako-laatikot ovat kauniita monikerroksisia ruokalaatikoita ja tässä pelissä pinotaan laattoja pelilaudoille mahdollisimman tarkkaan.

Fringersin kansi

Abacus julkaisee pääasiassa saksalaisia versioita peleistä, mutta jotain uuttakin: Fringers on Asger Harding Granerudin ja Daniel Skjold Pedersenin yhteistyöpeli 3–10 pelaajalle. Pelaajien tehtävänä on saada sormukset sormiin oikealla tavalla ennen ajan loppumista. Sormuksia saat antaa vain vasemmalla puolellasi istuvalle pelaajalle ja oikealla puolellasi istuva pelaaja laittaa sormukset sinun sormiisi

Hans im Glück ei ole suuremmin yhteistyöpelejä harrastanut. Ensimmäisen kunnian saa Paleo, Peter Rustemeyerin peli, jossa seikkaillaan kivikaudella. Ihmiskunta täytyy pitää hengissä ja siinä sivussa suorittaa tehtäviä, haalia ruokaa ja muita resursseja, kehittää taitoja ja välttää kuolemista. Peli ilmestynee loppuvuodesta 2020.

Hansa Teutonica Big Boxin kannen ennakkokuva

Andreas Stedingin Hansa Teutonica vuodelta 2009 tekee paluun. Toukokuussa 2020 ilmestyvä Hansa Teutonica: Big Box sisältää peruspelin ja kaikki lisäosat, eli Britannian, jossa on Britannian kartta ja uudistetut kaksinpelisäännöt, ja East Expansionin, jossa on uusia kortteja peruskartelle ja uusi kartta.

Pegasukselta tulee myös Dirk Hillebrechtin Celtic, uusi versio vuonna 2013 ilmestyneestä Wunderlandista. Nyt teemana on Miniatur Wunderlandin sijasta kelttiruhtinaan seuraajan haku – ehkä peliä pidettiin hyvänä, mutta lisenssiä ei enää herunut?

Rüdiger Dornilta tulee My Farm Shop, joka on nimensä mukaisesti lapsille sopiva perhepeli, jossa hoidetaan maatilaa ja yritetään tienata rahaa myymällä oman maatilan tuotteita.

Luova 3D on kotimainen rooli-, lauta- ja miniatyyripelaajien tarpeita palveleva 3D-tulostuspaja. Valikoimista löytyy esimerkiksi luolaholvien kalustoa, miniatyyrejä ja erilaisia oheistuotteita.

Schotten Totten 2 päivittää Reiner Knizian klassikkopelin uuteen uskoon. Perusidea on sama: seitsemään eri paikkaan pelataan pokerikäsiä ja parempi käsi voittaa. Nyt vain toinen pelaajista on hyökkääjä ja toinen puolustaja muurinsa takana. Paikkoihin menee kolmen sijasta 2–4 korttia ja puolustajalla on käytössään kiehuvaa öljyä hyökkääjän hillitsemiseksi. Tämä tulee IELLOlta syyskuussa 2020.

Dodo vaikuttaa hauskalta. Kosmoksen julkaisema Frank Bebenrothin ja Marco Teubnerin peli on yhteistyötä. Dodo on muninut vuoren huipulle. Muna alkaa vieriä vuorelta alas ja pelaajien on nopeasti haalittava kasaan vasara ja nauloja ja rakennusmateriaaleja, jotta muna vierii turvallisesti alas.

Pelin jippona on muna, joka vierii alas hyvin hitaasti ja nykivästi. Tämä käy parhaiten ilmi videolta. BrettspielSuchtiesin video on saksankielinen, mutta olennainen tulee selväksi, vaikka kieltä ei osaisikaan – Dodoa käsitellään heti aluksi.

New York Zoon kansi

Uwe Rosenbergiltä ja Feuerland Spieleltä tulee uusi peli New York Zoo, jossa rakennetaan eläintarhaa. Peli näytäisi olevan Rosenbergin polyomino- ja eläintenhoitopelien sukua, eli omaan eläintarhaan rakennetaan uusia aitauksia eläimille polyominolaatoista ja sitten aitauksiin hankitaan eläimiä, jotka voivat lisääntyä.

Capstone Games julkaisee pelin englanniksi kesällä 2020.

Lookout puolestaan julkaisee loppuvuodesta Hallertaun, joka on Rosenbergin seuraava iso peli. Sisällöstä tiedetään sen verran, että pelissä on 18 arkkia pahvia, 300 korttia ja yli 300 puunappulaa. Luvassa on siis iso boksi.

Hallertau Baijerissa tuottaa noin neljäsosan maailman humalasta, joten humalanviljelyä lienee luvassa.

Nopparallin tunnus, 20-sivuinen noppa auton kyydissä

Nopparalli on uusi Youtube-kanava, joka tarjoaa lautapelisisältöä monipuolisesti: unboxausta, sääntöjen selitystä, katsauksia ja pelivideoita.

Kickstarter-pelit

Kickstarterin logo

Alla esiteltävät pelit ovat rahoitusta kerääviä Kickstarter-kampanjoita. Ennen kuin annat rahojasi Kickstarter-kampanjoihin, kannattaa tehdä vähän pohjatöitä. Lautapelioppaan Mitä huomioida Kickstarter-kampanjoita tukiessa -artikkeli on oivallinen aloituspiste.

Tähän on valikoitu mielestämme kiinnostavimpia ja parhaimpia kampanjoita, mutta mitään takeita ei näistäkään voi antaa.

Aeon's End: Outcastsin kansi

Aeon’s End: Outcasts on uusin itsenäinen lisäri Aeon’s End -yhteistyöpakanrakennuspeliin. Mukana on runsaasti uutta sisältöä, joka on yhteensopivaa kaikkien aikaisempien Aeon’s End -pelien kanssa. Hiukkasen on sekavan oloinen kampanja kyllä – Outcastsin lisäksi kaikki paketit sisältävät Return to Gravehold -lisärin ja kaikenlaista stretch goalia ja promoakin on luvassa.

Tekijöistä pisti silmiin Sydney Engelstein, eli Ludologyn perustajan Geoff Engelsteinin tytär. Omena ei ole pudonnut kauaksi.

99 dollarilla saa Outcastsin ja Return to Graveholdin. 170, 245, 320 tai 395 dollarilla saa lisäksi vaihtelevan määrän aikaisempia sarjan pelejä. Toimitus on veroton ja luvattu elokuulle 2020. Kampanja löytyy täältä.


Dumpster Firen logo

Dumpster Fire on korttipeli politiikan skandaaleista. Kaikenlaiset Trump-teemat ovat yleensä ottaen Kickstarterissa varma merkki huonosta pelistä, mutta Dumpster Fire ei ole tiukasti päivänpolitiikassa tai Trumpin pilkkaamisessa kiinni, joten se vaikuttaa itse asiassa selvästi keskivertoa politiikka-aiheista peliä vetävämmältä.

Peli maksaa 28 dollaria Suomeen toimitettuna. Toimitus on verollinen ja luvattu toukokuulle 2020. Kampanja löytyy täältä.


Atlantic Wolvesin kansi

Atlantic Wolves on yksinpelattava sotapeli toisen maailmansodan sukellusvenetaisteluista. Pelaaja asettuu amiraali Karl Dönitzin saappaisiin komentamaan Kriegsmarinea. Peli on uusi versio vuonna 2000 ilmestyneestä Battle of the Atlantic -pelistä. Tavoitteena on pitää oma laivasto kunnossa, Britannia saarrettuna ja upottaa riittävästi tonneja.

Peli maksaa 72 dollaria Suomeen toimitettuna. Toimitus on veroton ja luvattu lokakuulle 2020. Kimppatilauksella saa selvää alennusta. Kampanja löytyy täältä.


JamSumo-pelin komponentit

JamSumo on puisista peleistään tunnetun Gavin Birmbaumin peli vuodelta 2014. Birnbaum valmistaa taas erän pelejä. JamSumossa yhdistyy kaksi eri noppaneppailua: Jamissa yritetään osua laudan keskireikään, Sumossa yritetään puskea noppia pois laudalta.

Peli maksaa 55 puntaa Suomeen toimitettuna. Toimitukset ovat aalloissa, tätä kirjoittaessa tammikuun 2021 aaltoa on vielä saatavilla, seuraava on maaliskuussa 2021. Kannattanee varautua veroihin. Kampanja löytyy täältä.


Tinderbloxin kansi

Tinderblox ja Kittin ovat taskukokoisia peltipurkissa olevia näppäryyspelejä. Tinderbloxissa rakennetaan leirinuotiota, Kittinissä pinotaan kissoja.

Yksi peli maksaa 10 puntaa, molemmat saa 18 punnalla. Postikuluja on luvassa viitisen euroa. Veroton toimitus luvataan syyskuulle 2020. Kampanja löytyy täältä.


Vampire: The Masquerade - Chaptersin kansi

Vampire: The Masquerade – Chapters on tarinavetoinen roolipeliä ja lautapeliä yhdistelevä vampyyripeli. Pelinjohtajaa ei tarvita, mutta muuten mennään vahvasti tarina edellä. Kampanja haarautuu ja valinnoilla on seurauksia.

Peruspeli maksaa noin satasen. Lisärien kanssa hinta on noin 140 € ja kaikenkattava paketti maksaa noin 240 €. Toimitus on veroton ja postikuluja tulee 20–25 euroa. Toimitus on luvattu heinäkuulle 2021. Kampanja löytyy täältä.


Tanares Adventuren kansikuva

Arena: The Contest – Tanares Adventures on mittava lisäosa vuonna 2019 ilmestyneeseen taktiseen taistelulautapeliin Arena: The Contestiin. Lisäri lupaa yli 100 tuntia pelattavaa uuden kampanjan muodossa ja uusia ominaisuuksia pelaajien välisiin mittelöihin.

Peruspeli maksaa 69 dollaria. Pelkkä lisäri on 99 dollaria ja koko paketti 235 dollaria. Toimitus on luvattu lokakuulle 2020, se on veroton ja maksaa muutaman kympin. Kampanja löytyy täältä.


Parks Nightfallin promokuva

Parks: Nightfall Expansion on lisäri kansallispuistoaiheiseen Parks-peliin. Luvassa on siis lisää todella kaunista kuvitusta. Mukana on myös Parks Memories, yksinkertainen strateginen muistipeli.

Pelkkä lisäri tai Memories maksaa 22 dollaria, peruspelin kanssa 71 dollaria ja kaikenkattavana pakettina 145 dollaria. Postikuluja arvioidaan 17 dollaria ja toimitus on veroton ja luvattu syyskuulle 2020. Kampanja löytyy täältä.


Marvel Unitedin kansi

Marvel United on CMONin Marvel-peli. Andrea Chiarvesion ja Eric M. Langin suunnittelema peli on chibi-tyylinen yhteistyöpeli, jossa supersankarit taistelevat pahiksia vastaan. Pelin kesto on noin 40 minuuttia, joten kovin raskaasta pelistä ei ole kyse.

Peli maksaa 60 dollaria ja 40–70 dollaria postikuluja päälle. Melko kallista siis. Toimitus on veroton ja luvattu maaliskuulle 2021. Kampanja löytyy täältä.


Wonderland's Warin kansi

Wonderland’s War on Liisa Ihmemaassa -teemainen sotapeli, jossa Liisa, Hullu Hatuntekijä, Herttakuningatar, Pekoraali ja Irvikissa johtavat joukkojaan sodassa. Peli on asymmetristä pussinrakennusta ja aluehallintaa.

Peli maksaa 50 dollaria ja luksusmallina 80 dollaria. Jos haluaa pistää rahaa palamaan, pelin pahvichipit saa vielä vaihdettua pokerichipeiksi. Postikuluiksi arvioidaan parikymppiä. Toimitus on veroton ja luvattu maaliskuulle 2021. Kampanja löytyy täältä.


Kanban EV:n kansi

Kanban EV on uusi versio Vital Lacerdan autonrakennuspeli Kanbanista vuodelta 2014. Nyt optimoidaan sähköautojen tuotantoa mahdollisimman tehokkaaksi. Pelin ulkoasu on uusittu täysin, nyt se on Ian O’Toolen käsialaa. Mukana on myös David Turczin tekemä yksinpeli ja uusi SpeedCharger-lisäosa.

Peli maksaa 99 dollaria. Metalliautojen kanssa hinta on 159 dollaria. Hinta on kirpeä, mutta Kickstarterin jälkeen se on vielä kalliimpi. Postikuluiksi arvioidaan 25 dollaria. Toimitus on veroton ja luvattu marraskuulle 2020. Kampanja löytyy täältä.


Frutticolan kansi

Frutticola on hillontekopeli, jossa pelaajat kasvattavat hedelmiä ja valmistavat niistä hilloa myyntiin. Kiinnostusta herättää toinen suunnittelija, Virginio Gigli, joka tunnetaan muun muassa Lorenzo il Magnificon ja Grand Austria Hotelin tekijänä.

Frutticolan perusmalli maksaa 33 euroa ja luksusmalli 42 euroa. Postikuluja tulee 14 euroa. Toimitus on veroton ja luvattu marraskuulle 2020. Kampanja löytyy täältä.


Gorinton kansi

Gorinto on kaunis Josh Cappelin kuvittama japanilaishenkinen peli, jossa valitaan johonkin elementtiin liittyvä laatta laudan reunalta ja pelataan se laudan keskelle suorassa linjassa ja kerätään laattoja elementin mukaan: maa ottaa alla olevat laatat, vesi kerää vaakasuorassa linjassa, tuli pystysuorassa linjassa, tuuli vierestä suoraan ja tyhjyys vierestä vinottain. Pyrkimys on kerätä tietyn tavoitteen mukaiset laatat.

Jälleenmyyntiversio maksaa 35 dollaria, Kickstarter-malli 45 dollaria. Postikuluja tulee 24 dollaria. Toimitus on veroton ja luvattu helmikuulle 2021. Kampanja löytyy täältä.


Wishlandin kansi

Wishland on työläistenasettelupeli huvipuistoteemalla. Pelaajat rakentavat huvipuistoja seitsemän kierroksen ajan ja lisäävät puistoihinsa laitteita, ravintoloita, esiintyjiä, hotelleja ja maskotteja.

Peli maksaa 44 euroa ja viitosen verrna postikuluja. Toimitus on veroton ja luvattu helmikuulle 2021. Kampanja löytyy täältä.

Mikon pelaamia

Pyrkimys pelata vähemmän uusia pelejä on onnistunut – alkuvuoden uusi peli kerran viikossa -tahti on taittunut, enkä ole pelannut edellisen uutiskatsauksen jälkeen ensimmäistäkään uutta peliä.

Sen sijaan olen onnistunut viettämään aikaa vanhojen pelien parissa. Erityisesti ilahdutti saada samana iltana pöytään kaksi junapeliä, joiden kummankin edellisestä pelikerrasta jo nelisen vuotta aikaa.

Preußische Ostbahn eli German Railways on John Bohrerin suunnittelema kuutiojunailu vuodelta 2008. Queen Games julkaisi pelistä uuden, koreamman version vuonna 2010. Ostbahn eli tuttavien kesken Juustojuna on osakkeiden huutokauppaamista ja junaratojen rakentelua kuutioista heksakartalle, tavoitteena rikastua. Osingonjakoja tulee, kun kaksi rautatietä kohtaa toisensa ensimmäistä kertaa ja yhdistäjä tienaa bonusosinkoja.

Pelin varsinainen jippo on sen kierossa vuorojärjestysmekaniikassa. Vuorojärjestys ja ennen kaikkea vuorojen lukumäärä arvotaan. Parhaiten tienaava pelaaja saa yhden arvan, seuraava kaksi, sitten kolme ja niin edelleen – viisinpelissä voi siis olla niin, että johdossa oleva pelaaja voi saada yhden vuoron ja viimeinen viisi. Vuoroja pelataan aina viisi kierroksessa.

Eiväthän nämä vuorot reilusti mene ja on ilmiselvää, että Preußische Ostbahn jakaa mielipiteitä. Minä rakastan sitä – pelin dynamiikka on yksinkertaisesti aina jotenkin todella herkullista. Joskus käy huono tuuri ja jäljessä oleva pelaaja ei saa kipeästi tarvitsemiaan vuoroja, mutta usein tähän asemaan joutuminen on lopulta pelaajan omien huonojen valintojen seurausta.

Sampo Sikiön kuvittama Preußische Ostbahn -pelilauta
Sampo Sikiön kuvittama pelilauta on tuntuvasti Winsome Gamesin alkuperäistä näyttävämpi. Kuva: Mikko Saari

Toinen vanha tuttu junapeli on String Railway, japanilaisen Hisashi Hayashin luomus vuodelta 2009. Omistan alkuperäisen japanilaisen laitoksen pelistä, aikoinaan iski vahva ”tämä on pakko saada”-fiilis. Kevyessä fillerissä nimittäin rakennellaan junaratoja pelaamalla pöydälle naruja.

Kengännauhoja muistuttavilla naruilla rakennellaan rautateitä. Pelialueelle pelataan joka vuoro uusi asema ja uusi rautatielinja. Pelin edetessä muodostuu toisiinsa yhdistyvien rautateiden verkosto, kun kaikki pelaajat yrittävät päästä mahdollisimman monelle asemalle pisteiden toivossa.

String Railwayssa on turhauttavat piirteensä, etenkin jos sitä pelaa liian tosissaan: narut ovat epämääräisiä ja kiemurtelevat, vaikka niiden haluaisi pysyvän paikallaan. Jos joku yhteys on juuri ja juuri tehtävissä, on varmaa, että narun toinen pää karkaa paikoiltaan ennen pitkää. Pelaaminen vaatii siis vähän suurpiirteisempää otetta. Voitto ratkeaa myös melko usein tuuriin: jos nostaa parempia asemia kuin muut, voittaminen on helpompaa.

Omintakeisena, hauskana fillerinä String Railway on kuitenkin yhä paikallaan.

String Railwayn naruja ja asemia
Musta naru rajaa pelialuetta, vaalea naru on vuoristo, vaaleansininen naru on vuorilta alkava joki ja punaiset, vihreät ja keltaiset ovat junaratoja. Kuva: Mikko Saari

Tulevat lautapelitapahtumat

Lautapelioppaan uudet jutut edellisen katsauksen jälkeen

  • Undo-pelisarjassa selvitetään kuolemantapausta ja loikitaan ajassa taaksepäin, jotta sen saisi estettyä.
  • Menara on yhteistyöpeli, jossa kohotetaan huojuvaa tornia korkealle.
  • Tiny Towns on pienimuotoinen kaupunginrakentelupeli.
  • Shark on osakepelien klassikko 1980-luvun lopulta.

Lautapeliopasta voi seurata monissa eri kanavissa. Lautapeliopas löytyy Facebookista ja Twitteristä. RSS-syötekin löytyy.

Telegram

Lautapeliopas löytyy myös Telegramista. Seuraamalla Lautapelioppaan Telegram-kanavaa, saat tiedon uusista julkaisuista välittömästi julkaisun jälkeen. Telegramissa päivitykset eivät huku algoritmien jalkoihin.

Lautapeliblogien päivitykset

Lautapeliblogeja löytyy myös Lautapeliseuran blogilistalta ja lautapelijuttusyötteestä.

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *