Kategoriat
Uutiset

Uutiskatsaus 8.7.2019: Kinderspiel des Jahres 2019 -voittaja

HABA:n Tal der Wikinger on vuoden 2019 Kinderspiel des Jahres -voittaja. Muissa uutisissa Dice Tower -palkinnot ja Meeples Choicet ja lisäksi tietysti peliuutisia.

Uutiskatsauksessa esitellään Kinderspiel des Jahres -voittaja vuodelle 2019, käydään läpi Meeples Choice Awards -voittajat ja esitellään Days of Wonderin iso uutuuspeli vuodelle 2019.

Kinderspiel des Jahres 2019 on Tal der Wikinger

HABA:n julkaisema ja Marie ja Wilfried Fortin suunnittelema Tal der Wikinger on vuoden 2019 paras lastenpeli Saksassa.

Peli on viikinkikeilausta, jossa pelilaudalla olevia tynnyreitä yritetään keilata kumoon isolla puukuulalla, jolle sysätään vauhtia pahvisella viikinkihahmolla.

Tal der Wikingerin kansi

Pitäisin melko suurena todennäköisyyttä, että HABA:n maahantuoja Tevella julkaisee pelin suomeksi ensi vuonna. Jos haluat nähdä, miten peli toimii, BGG:llä on hyvä esittelyvideo.

Päivitys 27.3.2020: peli on julkaistu suomeksi nimellä Viikinkien laakso.

Rio Grande Games julkaisee Winsomen pelejä

Winsome Games saattaa lopettaa oman julkaisutoimintansa, mutta onneksi muut julkaisevat Winsomen pelejä. Rio Grande Games ilmoitti julkaisevansa neljä Winsomen peliä. Syyskuussa 2019 ilmestyy Gulf, Mobile & Ohio, joka on yksi parhaista Winsomen peleistä.

Myöhemmin vuonna 2019 ilmestyy German Rails, joka on tismalleen sama peli kuin GM&O, vain eri kartalle, joten hieman ihmettelen, miksei sitä vain julkaista samassa paketissa – niin se minusta järkevintä olisi, sen verran identtisistä peleistä on kyse. Ilmeisesti pelien pakkaaminen yhteen pakettiin on vielä mahdollista.

Vuonna 2020 ilmestyy kaksi lisää, niistä ei vielä kerrota nimiä. Toivotaan, että toinen on South African Railroads.

Nykyinen kansikuva on aika jäätävän ruma, toivottavasti Rio Grande pistää vähän enemmän rahaa pelin ulkoasun hiomiseen. Pelin ulkoasusta on myös tulvinut kritiikkiä ja kieltämättä Rio Grande Games tuntuu olevan aika pihalla sen suhteen, miltä lautapelit nykyään näyttävät – pelien tyyli on aika tunkkainen ja 1990-lukulainen.

Gulf, Mobile & Ohion kansi

Shards of Infinityyn jatkoa

Pakanrakennuspeli Shards of Infinityyn ilmestyy uusi lisäosa Shadows of Salvation. Uusi lisäosa sisältää 118 uutta korttia, uuden sankarin ja yhteistyönä pelattavan kampanjamoodin. Uudet kortit lisäävät peliin uuden värin, punaisen Aionin, ja sitä kautta uusia pelimekaniikkoja. Uusissa korteissa esiintyy ainakin avainsana Warp,  jolla saa pelata mitä tahansa Ally-kortteja mercenaryinä.

Tarkemmasta julkaisuajankohdasta ei ole vielä tietoa. Lisätietoja voi katsella Ultra Pron tuotesivulta.

Shards of Infinity: Shadow of Salvation

Mansions of Madness: Path of the Serpent

Mansions of Madnessin kakkoslaitokseen tulee uusi lisäri Path of the Serpent. Amazonin viidakkoon sijoittuva skenaario tarjoaa aivan uudenlaisia kauhuja. Mukana on neljä uutta hahmoa, neljä uutta hirviötä ja kolme skenaariota.

In The Jungle Awakens -skenaariossa vieraillaan upeissa puutarhajuhlissa Arkhamissa. Isäntä esittelee uusia Etelä-Amerikan tutkimusmatkalta tehtyjä hankintojaan. Into the Dark -skenaariossa pelaajat on palkattu avustamaan löytöretkeä Etelä-Amerikkaan. Lost Temple of Yig -skenaariossa käärmepapit yrittävät saada muinaisissa kivihalleissa yhteyden Yig-jumalaan.

Lisätietoja Fantasy Flightin sivuilta. Lisäri saapuu kauppoihin loppuvuodesta 2019.

Mansions of Madness: Path of the SerpentMeeples Choice Award -voittajat 2018

Spielfrieks-peliharrastajaryhmittymä on vuosikausien ajan äänestänyt Meeples Choice -palkinnon. Palkinnon voittajat vuonna 2018 ovat:

Niukasti kärjen ulkopuolelle yhden äänen päähän jäi ennakkosuosikki Root, kahden äänen päästä löytyivät DecryptoNew FrontiersNewton ja The Mind.

Tuloksista on tarkempi selvitys Opinionated Gamers -blogissa.

The Dice Tower Gaming Awards -voittajat 2018

Myös The Dice Tower valitsi vuoden parhaat pelit. Palkinnon sivuilla ei oikeastaan kerrota, miten palkinto jaetaan, mutta ainakin joskus aikaisemmin voittajat on äänestänyt jopa 40-henkinen raati, joka ilmeisesti koostuu The Dice Towerin verkostoon kuuluvista bloggaajista, podcastaajista ja pelaajista.

Koko lista ehdokkaineen löytyy Dice Towerista.

Syvänsininen sukellus

Days of Wonderin iso peli vuodelle 2019 on Deep Blue, tanskalaistiimi Asger Harding Granerudin ja Daniel Skjold Petersenin tekemä peli aarteenmetsästyksestä. Koneistonrakennusta ja onnenkoetusta sisältävässä perhepelissä pelaajat etsivät aarteita merenpohjasta. Toisten pelaajien sukelluksille voi lähteä mukaan ja vaurastuminen vaatii riskinottoa. Peli muistuttaa jonkin verran Diamantia, mutta vähän suuremmassa mittakaavassa.

Peli on 2–5 pelaajalle, ikäsuositus on 8+ ja kesto 45 minuuttia. Deep Blue ilmestyy lokakuussa.

Deep Bluen kansi

Lautakunta

Lautakunta on ollut kesälomalla ja palaa uuden jakson merkeissä 15.7.2019.

Lyhyet

  • Peterin ja Elinan perillisten pelit on kahdeksan historiallisen lautapelin paketti. Mukana ovat ristinolla, kolmen miehen mylly eri versioineen sekä Mu Torere, Yi ja Seega.
  • Ghost Storiesin uusi versio on julkistettu. Pelin uusi laitos on saanut nimekseen Last Bastion ja päälleen geneerisen fantasiateeman. Valokuvia Paris est ludique -tapahtumasta löytyy täältä.
  • Jamey Stegmaier käsitteli blogissaan Kickstarterin uusia ohjeita projekteille.
  • Santorinin sovellusversio tulee kauppoihin heinäkuussa. Teaser-video on Youtubessa
  • Aeon’s End on tullut Steamiin early access -versiona.
  • Spielworxxin uutuus Auf der Walz on peli käsityöläisten perinteisistä vaellusvuosista. 1800-luvun loppupuolelle sijoittuvassa pelissä pelaajat viettävät näitä vaellusvuosia ja keräävät pisteitä menestyksestään. Pelistä on ihan hyvä arvio BGG:ssä. Peli on nyt ennakkotilattavissa Spielworxxilta, 500 kappaleen painos myytäneen loppuun, vaikka hintaakin on 99 euroa.
  • Century: Spice Roadin vaihtoehtoiseen Golem-versioon ei pitänyt tulla jatkoa. Fanien valitus auttoi: Century: Golem Edition – Eastern Mountains on Golem-versio Century: Eastern Wondersista ja ilmestyy syksymmällä.
  • Ticket to Ridestä suunnitellaan TV-sarjaa. Projektia työstää Propagate-studio. Mistään draamasarjasta ei ole kyse, vaan luvassa on kilpailu, jossa viisi joukkuetta lähtee kilpailuun, jossa suoritetaan ”eeppisiä haasteita” ja kerätään mittariin kilometrejä maalla, merellä ja ilmassa – mikä on näin ilmastonmuutoksen ja liikenteen päästöjen kritisoinnin aikakautena vähän kyseenalainen tavoite.
  • Toukokuussa uutisoitiin Star Wars: Dark Side Rising -pelistä. BGG:n uutisen ensimmäisessä kommentissa sanottiin, että tästä saisi kyllä Harry Potter -pelinkin – ja kas, sitäpä ei tarvitse pitkään odottaa, sillä The OP julkaisee loppuvuodesta 2019 Harry Potter: Death Eaters Rising -pelin, joka kierrättää samaa kaavaa Harry Potter -teemalla (pelin nimi ei ole osuvampi Voldemort Rising, koska Warner Brothersin lisensointisäännöt ovat tästä tiukat: Voldemort todellakin on hän, jonka nimeä ei tule mainita).
  • Wingspaniin on luvassa lisäosia. Suunnittelija Elizabeth Hargrave kertoi BGG:ssä näin: ”I’m in brainstorming mode as I think about the big picture of having committed to do one Wingspan expansion for each continent. The first one is planned for later this year, but that leaves several more to go!” Hargrave kyselee ideoita lisäosia varten, joten jos mielessäsi on jotain, mitä Wingspanissa voisi olla, käy kertomassa mielipiteesi.

Kickstarter-pelit

Kickstarterin logo

Alla esiteltävät pelit ovat rahoitusta kerääviä Kickstarter-kampanjoita. Ennen kuin annat rahojasi Kickstarter-kampanjoihin, kannattaa tehdä vähän pohjatöitä. Lautapelioppaan Mitä huomioida Kickstarter-kampanjoita tukiessa -artikkeli on oivallinen aloituspiste.

Tähän on valikoitu mielestämme kiinnostavimpia ja parhaimpia kampanjoita, mutta mitään takeita ei näistäkään voi antaa.

Lautapelilaukut ovat melko tuore ilmiö. Lautapelikäyttöön suunniteltuja laukkuja tarjoaa nyt Board Game Tables, jolla on tarjolla jo toinen versio omasta laukustaan. Laukun kestävyyttä on lisätty, sen suunta on vaihdettu joten isot pelit ovat laukussa nyt vaakasuunnassa ja laukku toimii paremmin silloinkin kun se ei ole täynnä. Kampanjassa on tarjolla myös lautapeliaiheinen viikkokalenteri.

Kalenteri maksaa 15 dollaria, laukku maksaa 37 dollaria ja molemmat saa yhteensä 50 dollarilla – hinnat sisältävät postikulut ja verot. Laukusta on myös vielä kestävämpi sininen malli, joka maksaa 52 dollaria Suomeen toimitettuna. Toimitus on luvattu syyskuulle 2019 ja kampanja löytyy täältä.


Pangea on peli permikauden suuresta joukkotuhosta – aihe on ainakin melko freesi. Pelaajat johtavat omaa eläinlajiaan tavoitteenaan saada se selviytymään tuhosta mahdollisimman hyvin.

Peruspeli maksaa 55 dollaria. Luksusmalli maksaa 106 dollaria. Postikuluja tulee arviolta 15 dollaria. Toimitus on veroton ja luvattu huhtikuulle 2020. Kampanja löytyy täältä.


Okko Chronicles: Cycle of Water – Quest into Darkness on melkoinen nimihirviö peliksi. Aiheena on kuitenkin ranskalainen Okko-sarjakuva, jossa keskiaikaista Japania muistuttavassa maailmassa jahdataan demoneita. Beyond the Gates of Jikogu on nyt Kickstarterissa oleva lisäosa peliin. Lisäri tuo peliin uusia seikkailuja ja yhteistyö- ja yksinpelimoodit.

Uuden sisällön saa 45 eurolla, peruspelin 80 eurolla ja molemmat yhteensä 125 eurolla. Postikuluja tulee 8–22 euroa. Toimitus on veroton ja luvattu helmikuulle 2020. Kampanja löytyy täältä.


Darwinauts on Vincent Dutrait’n kuvittama peli Green Couch Gamesilta (Best Treehouse Ever). Pelaajilla on pääsy toiseen ulottuvuuteen, joka kuhisee muukalaiselämää. Käytännössä luvassa on laattojenasettelua, työläistenasettelua, settienkeräilyä ja toiminnonvalintaa. Pelaajat kokoavat pelilaudan palasista ja käyttävät työläisiään lajien tutkimiseen. Kun pakasta nousee repeämälaatta, plaajat alkavat purkamaan laattoja pöydältä. Tämä on aika hauska ja tuore idea.

Peli maksaa 49 dollaria Suomeen toimitettuna. Pelialustan kanssa hinta on 65 dollaria. Toimitus on veroton ja luvattu maaliskuulle 2020. Kampanja löytyy täältä.


Middara: Unintentional Malum Act 1 on vuoden miljoonaprojekteja, sen mittarissa on jo yli kaksi miljoonaa dollaria. Japanilaisten roolipelien hengessä kulkeva eeppinen trilogia käynnistyy tästä pelistä, luvassa on poskettomia juonikuvioita, överiä fantasiamaailmaa ja ties mitä yhteistyössä ja valitse oma seikkailusi -hengessä näyttävin miniatyyrein. Middara on julkaistu ennenkin vuonna 2015, tämä on versio 1.1.

Middaran kampanjallehan meinasi käydä huonosti: peli keräsi rahoitusta 340 000 dollaria, rahaa poltettiin, aikaa kului ja pelin valmistuminen alkoi näyttää epätodennäköiseltä. Ankaran pitchauskampanjan avulla tekijät saivat kuitenkin rahoituksen kasaan ja onnistuivat julkaisemaan pelin ja nyt on sitten aika iskeä Kickstarteriin uudemman kerran – ja tällä kertaa rahaa virtaa vähän toisella tavalla ja tekijöilläkin on paremmin osaamista.

Paketti on sen verran iso läjä kaikkea, että julkaisija on laatinut ohjeen sopivan pledge levelin valintaan. Halvimmillaan mukaan pääsee 115 dollarilla, Actit 2 ja 3 maksavat 175 dollaria, kaikki kolme osiota saa 275 dollarilla, 300 dollaria on osat 2 ja 3 sekä päivityssarja 1.0-version omistajille ja 500 dollarilla saa ihan kaiken. Toimitukset alkavat toukokuussa 2020 ja joulukuussa 2021 tulee viimeiset osat. Postikuluja tulee muutama kymppi, toimitukset ovat verottomia. Kampanja löytyy täältä.

Middara

The Isle of Cats on vähän tavallista raskaampaa polyominolaattojen asettelua kissateemalla. Pelasta kissoja sullomalla erimuotoisina polyominolaattoina esiintyvät kissat laivalaudallesi. Pelaajilla on erilaisia tavoitteita sen suhteen, miten laattoja pitää asetella. Pelissä on lisäksi 30 kissameepleä.

Peli maksaa 58 puntaa Suomeen toimitettuna. 78 punnalla saa pelin viiden ja kuuden pelaajan lisärin kanssa, muuten pelaajamäärä on 1–4. Toimitus on veroton ja luvattu maaliskuulle 2020. Kampanja löytyy täältä.


Roll Player on pidetty noppienveivauspeli, jossa rakennellaan roolipelihahmoa. Fiends & Familiars on pelin uusi lisäri, jossa hahmoille voi lisätä toveriksi familiarin. Fiendit taas ovat haittoja, jotka häiritsevät pelaajaa. Kaikkea muutakin sisältöä (hahmoluokkia, ostettavia kortteja, hirviöitä ja niin edelleen) tulee lisää.

Pelkkä lisäri maksaa 59 dollaria Suomeen toimitettuna. 79 dollarin hintainen big box tarjoaa saman sisällön, mutta isommassa boksissa, johon mahtuu peruspeli ja Monsters & Minions -lisäri (joka on muuten syytä löytyä). Täydellinen paketti maksaa 194 dollaria, vähän halvemmalla saa muita yhdistelmiä Monsters & Minionsin ja peruspelin kanssa. Toimitus on veroton ja luvattu huhtikuulle 2020. Kampanja löytyy täältä.


Tasty Humans on peli, jossa hirviöt syövät ihmisiä. Syötyjen ihmisten osat pudotellaan sitten oman hirviön vatsaan, jossa niistä halutaan muodostaa tietynlaisia kuvioita.

Peli maksaa 37 dollaria Suomeen toimitettuna. Toimitus on veroton ja luvattu joulukuulle 2019. Kampanja löytyy täältä.


Dwellings of Eldervale on eeppinen fantasiatyöläistenasettelupeli: on taikuutta, hirviöitä, elementaalivoimia ja ties mitä, pelin Kickstarter-kampanjasivu on sekava kokonaisuus kaikenlaista, eli ota tästä nyt sitten selvää.

Perusmalli maksaa 69 dollaria. 99 dollarilla saa setin isoja monsteriminiatyyrejä ja 139 dollarilla vielä toisen setin miniatyyrejä. Postikuluja on luvassa 25–35 dollaria. Toimitus on veroton ja luvattu toukokuulle 2020. Kampanja löytyy täältä.


Die Macher on todellinen lautapeliklassikko. Alunperin vuonna 1986 ilmestynyt peli Saksan parlamenttivaaleista tunnetaan parhaiten vuoden 1997 Hans im Glückin laitoksena. Peli on iso ja raskas europeli, jossa käydään läpi seitsemän Saksan osavaltion vaalit ja pelaajat yrittävät saada puolueelleen mainetta, kunniaa ja ennen kaikkea paikkoja parlamentissä.

Valley Games julkaisi pelistä melko epäonnisen uuden laitoksen vuonna 2006, jonka jälkeen pelin saatavuus on taas ollut heikkoa. Nyt Spielworxx ja Indie Game Studios julkaisevat pelistä uuden laitoksen, joka on uudistettu näyttäväksi.

Peli maksaa 89 dollaria Suomeen toimitettuna. Toimitus on veroton ja luvattu marraskuulle 2019. Jos peli kiinnostaa, toimi nopeasti, sillä kampanja päättyy jo perjantaina 12.7.2019. Kampanja löytyy täältä.


Kodama 3D on kolmiulotteinen versio Kodamasta. Siinä missä Kodamassa rakenneltiin puita asettelemalla kortteja kaksiulotteisesti pöydälle, Kodama 3D:ssä puut ovat pahvirakennelmia, joista rakentuu kolmiulotteinen puu.

Peli maksaa 43 dollaria Suomeen toimitettuna. Toimitus on veroton ja luvattu marraskuulle 2019. Kampanja löytyy täältä.


On the Underground on nyt Kickstarterissa uutena, kauan odotettuna laitoksena. Runkona on vanha peruspeli, jossa Lontoon kartalla rakennetaan metroverkostoja. Ticket to Ridestä reitinrakentelusta pelin erottaa se, että jokaisella pelaajalla on useampi metrolinja rakennettavaksi ja lisäksi laudalla liikkuu matkustaja, joka tuottaa joka vuoro pisteitä pelaajille käyttämiensä metrolinjojen mukaan. Pelaajien on tasapainoteltava välittömän hyödyn ja pitkän aikavälin verkostonrakentamisen välillä.

Uudessa laitoksessa on paitsi uusittu ulkoasu, myös toinen kartta, Berliinin U-Bahn-verkosto.

Pelin perusmalli maksaa 48 dollaria Suomeen toimitettuna. Pelkästään Kickstarterista saatavilla oleva luksusmalli maksaa 58 dollaria. Siinä on silkkipainatuksella kuvioidut yksityiskohtaisemmat puunappulat, hienommat matkustajanappulat ja tyylikäs slip case kotelon päälle. Toimitus on veroton ja luvattu joulukuulle 2019. Kampanja löytyy täältä.


Crypt X on puzzlepeli, jonka ratkaiseminen kertoo tarinaa kadonneen egyptologian professorin seikkailuista pakohuonepelien tapaan. Pelin kestoksi on BGG:ssä luvattu 8–20 tuntia, eli ratkottavaa pitäisi riittää pitkäksi aikaa.

Peli maksaa 25 puntaa Suomeen toimitettuna. Lisävarusteilla hintaa saa nostettua jonkin verran. Toimitus on veroton ja luvattu heinäkuulle 2020. Kampanja löytyy täältä.

Mikon pelaamia

Harvoin tarjolla -osastolta pöytään on päässyt parikin mainiota junapeliä. Tom Lehmannin 1846 pelattiin pari kertaa, ensin nelinpelinä ja sitten kaksinpelinä. Kaksinpeli ei toki ole sama juttu kuin moninpeli, mutta Lehmannin kehittelemillä epävirallisilla kaksinpelisäännöillä se toimii kyllä hyvin ja tässä tapauksessa kun iso motivaatio oli opetella 1846:n pelaamista, se toimi hienosti. Kaksinpeli saatiin sitä paitsi pelattua alle kahdessa tunnissa, joten tätähän ehtii ihan oikeasti myös pelaamaan.

Molempien pelin motivaationa oli myös testata uutta 18SH-sovellusta. Sen tarkoituksena on ennen kaikkea korvata loppupelin taulukkolaskenta, mutta sillä voi – kuten testit paljastivat – korvata rahat täysin. Se vaikuttaisi olevan nopeampi ja vaivattomampi tapa kuin pokerichippien käyttäminen.

18SH ei ole Survey Partyn kaltainen kaikenkattava työkalu, vaan käsittelee ainoastaan rahoja ja osakkeita: se osaa siirrellä rahaa paikasta toiseen kun pelaajat ostavat osakkeita ja saavat osinkoja. Kaikkea ohjastetaan komentoriviltä yksinkertaisilla komennoilla. 1846:ssa esimerkiksi osakkeet ostetaan usein suoraan firmalta, jolloin rahat menevät firmalle. Sellainen transaktio hoituisi esimerkiksi komennolla Mikko buys GT @100 from GT, jolloin yksi GT:n osake siirtyisi GT:ltä minulle ja 100 dollaria siirtyisi minulta GT:n kassaan.

Ohjelma on melkoinen nörttiyshuipentuma – 18xx-pelien apuväline, joka toimii komentorivillä Node.js:n avulla – mutta sellaisenaan se toimii kyllä erinomaisen kätevästi, eikä minulle tule ikävä pokerichippien kanssa puljaamista.

Se toinen harvoin tarjolla oleva junapeli on Lokomotive WerksDieter Danzigerin suunnittelema ja Winsome Gamesin julkaisema peli vuodelta 2002. Tätä herkkua pääsee pelaamaan harvakseltaan, parin vuoden välein, mutta sillä on tapana päätyä top 100 -listoilleni silti. Pelissä rakennellaan vetureita ja myydään niitä markkinoille, joiden kysyntä vaihtelee. Uusia malleja tulee markkinoille, kun pelaajat niitä kehittävät ja sitä mukaa kun uusia tulee, mielenkiinto vanhoja kohtaan hiipuu.

Peli on äärimmäisen pelkistetty, karu ja brutaali, ja juuri siksi niin kiehtova. Minulla on alkuperäinen Winsomen laitos, mutta Queen Games on tehnyt tästä nätimmänkin version. Ei sekään mikään megahitti ole ollut. Jos vastaan tulee, peli on kyllä kokeilemisen arvoinen, ainakin jos pitää peleistä, jotka hyvin nopeasti pelkistyvät matematiikaksi. (Mutta älkää uskoko BGG:n pelaajamääräsuosituksia: ei tämä viisinpeli ole.)

Escape Room: The Game jatkaa vaatimattomia suorituksia. Emme ole olleet suuria tämän pakohuonepelin faneja, eikä kolmosskenaario Nuclear Countdown muuttanut asiaa. Skenaariossa on vain muutama iso pulma ratkaistavaksi, eivätkä ne olleet erityisen kiinnostavia. Päinvastoin, ratkaisut tuntuivat täysin käsittämättömiltä ja hämäriltä.

Tylsää oli myös se, että yhden tehtävän ratkaiseminen edellytti soittamista Yhdysvalloissa olevaan puhelinnumeroon. En sitten soittanut, vaan googlailin vastauksen, BGG:n foorumeilta se onneksi löytyi. Saapa nähdä, miten tämä nimenomainen pulma on toteutettu tulevassa suomenkielisessä versiossa.

Pelihaaste

Pelihaasteeseen kirjataan suorituksia vuoden aikana. Aiemmin suoritetut kohdat: 4, 8, 16, 26, 29, 34, 47, 48; 30; 24, 35; 1, 19; 31, 39, 46; 21, 37, 38; 7, 40, 42; 13.; 11, 49; 10, 33; 2, 15; 12.

Ei suorituksia tällä kertaa.

Tulevat lautapelitapahtumat

Lautapelioppaan uudet jutut edellisen katsauksen jälkeen

  • Mottainai on Carl Chudykin suunnittelema japanilaisteemainen todella hämärä korttipeli.
  • Wingspan on tämän hetken kovimpia hype-hittejä.
  • Decrypto puolestaan on yksi tämän hetken parhaimpia uusia partypelejä.

Lautapeliopasta voi seurata monissa eri kanavissa. Lautapeliopas löytyy Facebookista ja Twitteristä. RSS-syötekin löytyy.

Lautapeliopas löytyy myös Telegramista. Seuraamalla Lautapelioppaan Telegram-kanavaa, saat tiedon uusista julkaisuista välittömästi julkaisun jälkeen. Telegramissa päivitykset eivät huku algoritmien jalkoihin.

Lautapeliblogien päivitykset

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *