Nurmeslainen Playmore Games julkaisee debyyttinsä Race to the North Polen Essenin messuilla tänä vuonna. Race for the North Pole on vauhdikas kilpajuoksu pohjoisnavalle, jossa pelaajat yrittävät selviytyä myrskyjen läpi navalle ensimmäisenä.
Pelin erikoisuutena on pyörivä pelilauta, joka muuttaa jäätikön railojen järjestystä ja reittejä pohjoisnavalle, mutta samalla vaihtaa pelaajien käsikortit. Myrskyn liike on osin satunnaista, osin ennalta-arvattavaa, joten se tuo peliin kaaoselementin, jota voi hieman suunnitella.
Meillä on ollut testikappale pelistä ja ihan hyvältähän Race to the North Pole vaikuttaa. Etenkin neljällä pelaajalla peli on varsin kaoottinen, kaksinpelissä on enemmän varaa pitkän aikavälin suunnittelulle. Peliin liitettyä Dized-sovellusta emme ole vielä päässeet testaamaan, joten varsinainen arvostelu saa odottaa, kunnes sovellus on saatavilla, sen verran mielenkiintoiselta osalta peliä se vaikuttaa.
Tässä vielä Playmoren oma lehdistötiedote:
Playmore Games julkaisee vuoden viileimmän lautapeliuutuuden
Nurmeslainen Playmore Games julkaisee lokakuussa kaksi vuotta työn alla olleen Race to the North Pole -lautapelinsä. Pelin tarkoituksena on päihittää muut retkikunnat jännittävässä kilpajuoksussa pohjoisnavalle. Peliin on rakennettu täysin uudenlainen pyörivä pelilauta, jonka mallintaa oikukkaita arktisia myrskyjä ja tekee jokaisesta pelikerrasta ainutlaatuisen.
Pelaajien onkin otettava huomioon niin ennalta-arvaamattomat sääolosuhteet, jatkuvasti uudistuva arktinen labyrintti kuin juonikkaat kanssakilpailijat.
Myrskyn iskiessä pohjoisnavalle – kaikki muuttuu. Pelilauta pyörähtää ja nappulat sekä pelaajien edessä olevat kortit matkustavat uusiin paikkoihin. Jäätiköllä olevat railot muodostavat uudenlaisen labyrintin, jossa pelaajat suunnistavat. Peli onkin helppo oppia, mutta vaikea hallita ja se sopii kaiken ikäisille.
“Olemme nähneet paljon vaivaa täydellisen tasapainon löytämiseksi taidon ja tuurin välillä. Pelissä voi kehittyä taitavaksi pelaajaksi, mutta se ei takaa voittoa arvaamattomalla pelilaudalla. Olemme saaneet pelistä valtavasti hyvää palautetta niin Suomessa kuin maailmalla”, kertoo Jouni Jussila, toinen pelin suunnittelijoista.
Älylaitteet täydentämässä lautapeliä
Täysin uudenlainen Dized-sovellus erottaa pelin muista markkinoilla olevista. Halutessaan pelaajat voivat ottaa pelin mukaan älylaitteensa, jolla peliin saadaan täysin uudenlaisia ominaisuuksia.
“Lautapelaaminen lisääntyy huikeaa vauhtia maailmalla ja haluammekin tuoda pelaajat sekä perheet takaisin perinteisten lautapelien pariin myös Suomessa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö nykytekniikkaa kannattaisi hyödyntää. Sovelluksella onkin huikea potentiaali. Sieltä löytyy uusia sisältöjä, ohjeistuksia, mekaniikkoja ja lisäpelattavaa vaikka vuosiksi eteenpäin. Sitä ei tarvitse kuitenkaan käyttää, vaan ajatuksena on ollut suunnitella hauska ja monipuolinen peli sellaisenaan”, Jussila kertoo.
Uusien pelien opettelu on usein myös vaivalloista. Pelin suunnitelleet Jouni Jussila ja Tomi Vainikka kehittivät tähän ratkaisuksi sarjakuvamaisen sääntökirjan. Opas nojaa vahvasti kuviin ja selkeät sekä ytimekkäät tekstit tekevät sääntöjen opettelusta helppoa.
Race to the North Pole on kotimaisen Playmore Gamesin ensimmäinen pelijulkaisu. Peli julkaistaan Suomessa sekä maailmanlaajuisesti lokakuussa Saksassa järjestettävässä Spiel ‘15 tapahtumassa.