Caylus
Mies Caylus'n takana, William Attia, on suunnittelijana ensikertalainen, mutta muuten Suomessa tuttu. Attia on vieraillut Diplomacyn SM-kisoissa jo k...
Rakennuksilla on erilaisia toimintoja, jotka voivat vaihdella eri pelaajille, ja rakennusten toimintoja voi kenties päivittää.
Mies Caylus'n takana, William Attia, on suunnittelijana ensikertalainen, mutta muuten Suomessa tuttu. Attia on vieraillut Diplomacyn SM-kisoissa jo k...
Forgotten Realmsin maailmaan sijoittuva Lords of Waterdeep on työläistenasettelupeli, joka sopii myös muillekin kuin D&D-faneille. Tiivis ja hiottu peli on tavallisesti ohi tunnissa. Omaperäisyydellä se ei juhli, mutta kokonaisuus on toimiva.
Agricolan suurmenestyksen jälkeen Uwe Rosenberg ja Lookout Games -yhdistelmä oli luonnollisesti suuren kiinnostuksen kohteena. Rosenbergin seuraava peli Le Havre saikin runsaasti huomiota.
Keyflower on Richard Breesen Key-pelisarjan seitsemäs osa ja kerrassaan erinomainen työläistenasettelu- ja huutokauppapeli, jossa rakennetaan kyliä laatoista. Pelissä on paljon pohdittavaa ja monia mielenkiintoisia pelimekaniikkoja. Se toimii myös hienosti eri pelaajamäärillä.
Meiji-kauden Jokohama oli kuhiseva kaupan keskus, jossa Japanin kupari, silkki ja muut resurssit kohtasivat länsimaiset ostohalut. Kuka tienaa parhaiten?
The Manhattan Project on peli ahkerista tieteilijöistä ja insinööreistä ja ydinpommin rakentamisesta. Nimi viittaa Yhdysvaltojen ydinaseohjelmaan toisen maailmansodan aikana.
Uwe Rosenbergin pelisarjan osa Ora et Labora on luostarinrakentelua Ranskassa tai Irlannissa. Aseta työläisiä, kerää resursseja ja menesty! Muista Rosenbergin peleistä Ora et Labora on läheisintä sukua Le Havrelle.
1950-luvun Norjassa Lofooteilla kalastusbisnes on voimissaan. Pelaajat operoivat kalastuslaivastojaan ja yrittävät saada yhteisössä mainetta ja kunniaa rakentamalla hienoja rakennuksia.
Feodaaliajan Japanissa pelaajien klaanit taistelevat kunniasta ja suorittavat tehtäviä. Yedo on työläistenasettelua vahvalla teemalla ja runsaalla vuorovaikutuksella.
Suositun Keyflower-pelin uudessa versiossa rakennellaan Lontoota. Key to the City – London suoraviivaista edeltäjäänsä hieman. Kumpi on parempi? En tiedä.
Uwe Rosenbergin isojen pelien kutistaminen kaksinpelimuotoon jatkuu Cavernalla. Cave vs Cave ei aivan vakuuta Lautapelioppaan arvostelijaa.