Eclipse
Scifi-peli Eclipse on ollut vuoden 2011 tapaus suomalaisessa lautapelimaailmassa. Touko Tahkokallion ja Sampo Sikiön peli on ollut esillä prototyyppi...
Seuraava kierros pelataan nykyisen kierroksen passausjärjestyksessä eli yleensä ensimmäisenä passannut aloittaa seuraavan kierroksen.
Scifi-peli Eclipse on ollut vuoden 2011 tapaus suomalaisessa lautapelimaailmassa. Touko Tahkokallion ja Sampo Sikiön peli on ollut esillä prototyyppi...
Mies Caylus'n takana, William Attia, on suunnittelijana ensikertalainen, mutta muuten Suomessa tuttu. Attia on vieraillut Diplomacyn SM-kisoissa jo k...
Valtavassa laatikossa on paljon puuta ja pahvia – Odinille kelpaavat pidot, suorastaan! A Feast for Odin on massiivinen viikinkiaiheinen peli Uwe Rosenbergiltä.
Todella hyvät peliharrastajapelit ovat melko harvinaisia tapauksia. Essenin messuilla sellaisia julkaistaan vuosittain yksi tai kaksi, huonona vuonna...
Kun Terra Mystica ei riitä: huippupelin avaruusteemainen uusintaversio sukkuloi europelien syvässä päässä, mutta onko suunta kirkkaimpiin tähtiin vai mustan aukon uumeniin?
Vuoden 2013 odotetuimpiin peleihin kuuluva Nations jatkaa Lautapelit.fi:n laadukkaiden julkaisujen sarjaa. Hypetys pelin ympärillä sai odotukset nousemaan kattoon, mutta Nations kykenee vastaamaan niihin varsin hyvin.
Tom Lehmannin Res Arcana on kipakka koneistonrakennuspeli ja kilpajuoksu klassisen alkemian maailmassa. Muunna resursseja ja kerää pisteet kotiin.
Keyflower on Richard Breesen Key-pelisarjan seitsemäs osa ja kerrassaan erinomainen työläistenasettelu- ja huutokauppapeli, jossa rakennetaan kyliä laatoista. Pelissä on paljon pohdittavaa ja monia mielenkiintoisia pelimekaniikkoja. Se toimii myös hienosti eri pelaajamäärillä.
1856 on arvostetuimpia ja kuuluisimpia 18xx-pelejä. Osaltaan tämä kyllä johtuu siitä, että tämä ja 1870 ovat Mayfairin julkaisemia ja ison painoksen ...
Raskaan sarjan junapelien skaalalla 1846 on melko kevyt ja leppoisa tapaus – pelaahan sen alle kolmeen tuntiin. Jännitystä ja käänteitä osakemarkkinoilla ja rautateitä rakentaessa riittää silti. 1846 on helposti lähestyttävä, viihdyttävä ja haastava 18xx-peli.
Uwe Rosenbergin sadonkorjuutrilogian kolmas osa on At the Gates of Loyang, kiinalainen maanviljely-, kaupankäynti- ja optimointipeli. Se ei nauti aivan muiden Rosenbergin isojen pelien kaltaista suosiota, mutta on oivallinen valinta optimoinnin ystäville, joita vuorovaikutukseton yksinpelaaminen ei pelota.
Wightsaari on Englannin kanaalissa oleva 380 km² suuruinen saari, jonka leveys on suurimmillaan vain 36 kilometriä. Saarelle on silti rakennettu aikoinaan noin 90 kilometriä rataverkkoa. Tästäkin rataverkosta on saatu aikaan peli.
Azul-sarjan neljäs peli Queen's Garden lisää laattapuzzleen uuden elementin, kun laattojen värin lisäksi niiden kuviot merkitsevät. Laattojen yhdistelmiä muodostetaan sekä värin että kuvion avulla.
Suositun Keyflower-pelin uudessa versiossa rakennellaan Lontoota. Key to the City – London suoraviivaista edeltäjäänsä hieman. Kumpi on parempi? En tiedä.
Antoine Bauzan yhteistyöpeli Samurai Spirit kierrättää Akira Kurosawan Seitsemää samuraita lautapelimuotoon. Puolustakaa kyllä hyökkääviltä vihollisilta.
Francis Tresham tuli aloittaneeksi jotain suurta luodessaan 1829:n vuonna 1974. Englannin rautateiden alkuaikoihin sijoittuva peli ja erityisesti sen...
Uwe Rosenbergin korukauppapeli Klunker on oivallinen aivojenvaivaaja vuodelta 1999. Kaksikymmentä vuotta vanha peli on edelleen kelpo viihdettä.
18xx-genren perustajan Francis Treshamin 1829 Mainline pistää genren sääntöjä ja käytäntöjä uusiksi reippaalla kädellä. 18xx-peli, jossa on vahvoja satunnaistekijöitä? Tavatonta!
Jules Vernen Maailman ympäri 80 päivässä -romaani on taipunut lautapeliksi ties kuinka monetta kertaa. 80 Days on tuttuun tapaan kilpajuoksua ympäri maailman.
1830-luvulla brittien Itä-Intian kauppakomppania lakkautettiin ja Kiina aukesi oopiumikaupalle. An Infamous Trafficissa pelaajat yrittävät vaurastua oopiumikaupalla ja muuttaa vaurauden statukseksi.