Relationship Tightropen alkuperäinen nimi Drahtseilakt tarkoittaa suomeksi nuorallakävelyä. Tässä Reiner Knizian näppärässä tikkipelissä pelaajien on nuorallantanssijan tavoin tasapainoteltava tarkkaan, joten sikäli pelin alkuperäinen teema on varsin osuva.
Überplayn vuonna 2004 julkaisemassa Relationship Tightrope -versiossa teemaksi on vaihdettu parisuhteen tasapainottelu. Kuvitus on tyylikästä, mutta stereotyyppeihin nojaavaa. Itseäni ei hirveästi viihdytä nalkuttavat naiset ja hääpäivänsä unohtavat miehet -tasoinen huumori, mutta ehkä se suurelle yleisölle toimii.
Alkuperäinen Drahtseilakt on kuvitettu tyylillä, joka tuo mieleen ranskalaiset sarjakuvat.
Pelin idea
Peli on sinänsä varsin yksinkertainen tikkipeli. Matkassa on kuitenkin muutama mutka. Ensinnäkin, jokaisella tikillä on kaksi voittajaa, isoimman ja pienimmän kortin pelanneet. Kumpikin saa saman verran pisteitä, toinen plussaa ja toinen miinusta. Pelin tavoitteena on pitää plussat ja miinukset tasapainossa eli pysyä nollilla.
Tämä tasapainottelu on pelin suola. Väistämällä jokaisen tikin pysyy varmasti nollilla, mutta se on vaikeaa. Pitääkin arvioida, montako tikkiä on pakko ottaa ja mihin suuntaan, jotta voi tasapainottaa toisen puolen tikeillä kertyviä pisteitä. Asiaa vaikeuttaa tikkien pistearvojen satunnainen vaihtelu nollan ja yhdeksän välillä.
Yksi nokkela sääntö on se, että mikäli pelaaja onnistuu pelaamaan nollapelin jollain kierroksella, hän saa pyyhkiä jonkun aikaisemman kierroksen pisteet pois. Tämä armomekanismi voi palauttaa hännille pudonneen pelaajan takaisin kärkeen.
Parisuhdepoukkoilua
Teemastaan huolimatta Relationship Tightrope ei ole erityisen hyvä peli parien illanviettoihin, sen verran strategisesta ja kuivahkosta pelistä on kuitenkin kyse. Peli on joka tapauksessa takuuvarmaa Kniziaa, toimiva tikkipeli, jossa on keskimääräistä enemmän ideaa.
Suunnittelija: Reiner Knizia
Julkaisija: ASS / Überplay
Ilmestymisvuosi: 1999 / 2004
Pelaajamäärä: 3-5
Pituus: 30 min