Air Packia saatiin odottaa, eikä se sittenkään tullut siinä muodossa kuin odotettiin. Lentokoneiden piti ilmestyä osana kauan kaivattua kantolaukkua. Laukkukin ilmestyi lopulta, mutta lentokoneet saatiin jo ennen sitä.
Air Packin laatikko on saman muotoinen kuin perus-Memoirin, mutta paljon matalampi. Sisältä paljastuu kahdeksan pientä valmiiksi maalattua lentokonetta, paksu skenaariokirja, kortteja ja muutama arkillinen heksoja ja pahvilätkiä.
Ilmasotaa
Lentokoneet ovat se ensimmäinen mielenkiinnon kohde, luonnollisesti. Ne on pultattu mukaan vanhoihin skenaarioihin, niitä voi käyttää tai olla käyttämättä. Lentokoneet saa peliin uudella Air Sortie -kortilla, joka tuo laudalle pelaajan omasta reunasta aloittavan lentokoneen.
Lentokoneet liikkuvat neljä heksaa vuorossa ja voivat liikkua vihollisjoukkojen yli. Saksalaisten Storch ei osaa tehdä vihollisille mitään, mutta osaa pelastaa omia yksiköitä. Useimmat muut koneet voivat rynnäköidä eli ampua vuorolla yli lentämiään yksiköitä yhdellä nopalla. Jotkut pystyvät myös häiritsemään maajoukkoja, eli estämään niitä liikkumasta. Japanilaisilla on luonnollisesti käytössään kamikaze-hyökkäykset.
Kun lentokone on pelissä, sitä on komennettava joka vuoro tai se lentää pois. Kun kone on ilmassa, sitä voi komentaa kuten mitä tahansa muutakin yksikköä. Ilmatorjunta on mukana jokavuoroisen tarkistusheiton muodossa. Maastonmuodosta ja vieressä olevista vihollisista riippuvaa määrää noppia heitetään joka kierros ennen kuin lentokone liikkuu ja kranaatti pudottaa koneen alas. Jos vihollisia oli vieressä, tuloksena on mitali vastapuolelle.
Lentokoneet ovat tavallaan aika pieni elementti pelissä, mutta niillä voi tehdä jonkin verran mielenkiintoisia juttuja. Parin skenaarion perusteella on vielä vaikea sanoa muuta ja vaatii varmasti aikansa, ennen kuin niitä oppii käyttämään hyvin. Vastapainoksi ne toisaalta tekevät pelistä paljon mutkikkaamman, mitenkään erityisen siisti lisäys ne eivät ole.
Paljon muutakin
Paketista löytyy toki paljon muutakin. Kaikki lisäosat omistavalle hienointa antia on uusi skenaariokirja, josta löytyy kaikki tähän mennessä virallisesti julkaistut skenaariot uusittuina versioina. Näissä skenaarioissa käytetään kaikkien lisäosien sisältöä ja eron vanhoihin huomaa. Esimerkiksi alkuperäisiin länsirintaman skenaarioihin on ilmestynyt teitä ja muita lisäosien elementtejä. Myös yösääntöjä käytetään useammissa skenaarioissa.
Mukana tulee myös paksu pakka apukortteja, joissa on esitelty kaikki maastot, erikoisjoukot ja lisäsäännöt, joita peliin on lisäosien myötä kertynyt. Apukorttien puutehan on ollut pienoinen hankaluus lisäosissa. Tämä paketti paikkaa sen ongelman. Uutena vaivana tuleekin sitten oikeiden maastokorttien löytäminen noin 60 kortin pakasta.
Kerää koko sarja
Air Pack onkin selkeästi suunnattu pelaajille, joilla on jo kaikki Memoirin lisäosat. Mikäli koko pakettia ei löydy, Air Packista saatava hyöty jää pahasti vajaaksi. Pelkästään lentokoneiden vuoksi hankittuna paketin hinta on aika kova. Jos taas kaikki lisäosat löytyvät kokoelmista, Air Pack on ehdottomasti hyvä paketti, vaikka ei lentokoneista niin välittäisikään.
Säilytysongelma tosin vain pahenee, sillä Air Packin oma laatikko on surkea, mikäli aikoo peliä kuljettaa mukanaan. Kantolaukku onneksi ratkaisee tämän — mutta maksaa tietysti ekstraa.
Vaikka Air Pack lisääkin peliin monimutkaisuutta, se ei sittenkään ole sellaista monimutkaisuutta, joka tekisi Memoirista houkuttelevamman pelaajille, joiden mielestä peli on liian yksinkertainen. Heille suosittelen edelleen BattleLorea tai Commands & Colours: Ancientsia — tai sitten jotain vielä järeämpää. Memoir-sarjan faneille kyseessä on kuitenkin nappiostos.
Suunnittelija: Richard Borg
Julkaisija: Days of Wonder
Ilmestymisvuosi: 2007
Pelaajamäärä: 2
Pituus: Kuten peruspelissä