Kategoriat
Peliarvostelut
Suosikki – yli 5 vuotta suosiossaSUOSIKKI

Eläinpyramidi

Ikä: 4+. Vuoden lastenpeli -palkittu Eläinpyramidi on helppo ja hauska näppäryyspeli, joka sopii erittäin hyvin myös aikuisten välipalapeliksi. Eläimet pinoon!

Vuoden lastenpeli 2008 voittaja

Miksi eläimet haluavat muodostaa pyramidin, on hyvä kysymys, mutta niin vain on: krokotiili asettuu maahan makaamaan ja muut kipuavat sen selkään. Toivottavasti pyramidi ei kaadu!

Vuoden lastenpeli -palkittu eläinhupailu vetoaa myös aikuisiin. Yksinkertainen peli hurmaa ja huvittaa ja vaikka se ei vertailussa aikuisten näppäryyspeleihin pärjääkään, se on silti lyömätön viiden minuutin pikapeli.

Eläimet pyramidiin

Eläinpyramidi on hyvin selkeä peli. Jokainen pelaaja saa samanlaisen seitsemän eri eläimen satsin. Vuoro kiertää ja kukin pelaaja heittää vuorollaan noppaa, joka kertoo, mitä tapahtuu. Tavallinen tulos on yksi tai kaksi, jolloin pelaajan on lisättävä yksi tai kaksi omaa eläintään pyramidin päälle. Uudet eläimet eivät saa koskettaa pöytään ja ne on lisättävä vain yhtä kättä käyttäen, mutta muuten tyyli on vapaa.

Eläinpyramidin kansi

Muitakin mahdollisuuksia on. Krokotiilimerkki antaa pelaajan laajentaa pelialuetta laittamalla eläimen pöydälle krokotiilin viereen. Kysymysmerkillä muut pelaajat määräävät, mikä eläin pyramidiin on lisättävä ja kädellä saa antaa yhden omistaan haluamansa pelaajan laitettavaksi.

Tavoitteena on päästä eroon kaikista eläimistä. Se, joka siihen ensimmäisenä pystyy, on voittaja. Epäonnistumiset voivat kuitenkin hidastaa menoa. Jos pyramidi kaatuu, pelaaja joutuu noukkimaan kaksi pöydälle pudonneista eläimistä itselleen, loput laitetaan syrjään – tämä on hyvä sääntö, joka jouduttaa peliä.

Kelpaa myös aikuisille

Eläimet pyramidissä

Pelin ikäsuositus on neljä vuotta. Jonkin verran ikää tarvitaan, että vaadittava hienomotoriikka on koossa, mutta kirkasväriset puueläimet sopivat hyvin myös parivuotiaiden kanssa ”pelaamiseen”. Kokeiltu on…

Mikä parasta, peli sopii erittäin hyvin myös aikuisille. Eläinpyramidi on juuri sopivan pöljä täytepeli peli-iltojen alkuihin ja muihin joutohetkiin. Eläimet mahtuvat juuri sopivasti puolen litran minigrip-pussiin, jossa ne kulkevat vaivattomasti mukana missä tahansa. Kannattaa vain huomata sääntökirjassa mainittu vaikeampi versio.

Eläinpyramidi on kaikin puolin hieno pieni näppäryyspeli, niin lapsille kuin aikuisille, joten on helppo todeta Vuoden peli -palkinnon menneen oikeaan osoitteeseen.

Peli on saanut jatkoa: Eläinpyramidi Maxi on tämän pienemmän pelin isoveli, jota ei noin vain kuljeteta mukana. Isompi peli sopii hyvin aikuisten ja lasten välisiin peleihin, koska siinä on helppo antaa tasoitusta.

Eläinpyramidi 2

Eläinpyramidi 2 on tismalleen sama peli, mutta alppiteemaisilla eläimillä. On siis jokseenkin sama, kumman näistä ostaa, molemmat ovat yhtä hyviä pelejä (ja jos ostaa molemmat, voi sekoittaa eläimi ja saada peliin vaihtelua tai pelata megapitkiä pelejä käyttämällä kaikkia eläimiä).

Faktat Eläinpyramidistä

Suunnittelija:

Julkaisija: HABA (2008)

Mutkikkuus: Pelin on erittäin yksinkertainen ja helppo oppia.

Onnen vaikutus: Hyvällä noppatuurilla voi edistää voittamista, mutta ratkaisevinta on pinoamistaito.

Vuorovaikutus: Noppa tarjoaa hieman tilaisuuksia vuorovaikutukseen, muuten kukin tekee vuoronsa ja korkeintaan sopivalla asettelulla voi yrittää vaikeuttaa peliä muille.

Teema: Eihän tässä mitään järkeä ole, mutta eläinpalikat ovat kyllä hauskoja.

Uudelleenpelattavuus: Voi tätä kyllästymiseen asti pelata, mutta varsinkin satunnaisena fillerinä Eläinpyramidi kestää kyllä käyttöä.

Kieliriippuvuus: Peli on kielivapaa.

Pelaajamäärä: 2–4.

Pituus: Noin 10–15 minuuttia.

Kiinnostaako tämä peli? Katso myös nämä:

Katso lisätietoja BoardGameGeekistä

Kirjoittanut Mikko Saari

Lautapelioppaan perustaja ja päätoimittaja Mikko fanittaa Uwe Rosenbergin isoja pelejä. Jos haluat lukea tiivistetyn katsauksen Mikon pelimausta Mikon top 20 -lista on paras lähtökohta.

10 vastausta aiheeseen “Eläinpyramidi”

Tavoitteena kaikille neljä toisiinsa koskematonta pystymatoa krokotiilin päälle. Olen nähnyt, että se on mahdollista.

Toki toi ”treeneissä” on helppoa, mutta kisassakin olen saanut 3 käärmettä pystyyn niin, että mikään niistä ei osunu kuin pohjastaan, eli mikään ei nojannut mihinkään…

Meillä perheen pienimmällä (2v) ei oikein tahtonut riittää kärsivällisyys eikä hienomotoriikka, mutta pelaamaan piti päästä, joten kehitin uuden pelin pelattavaksi eläinpyramidin nappuloilla. Peli toimii parhaiten kolmella pelaajalla.

Krokotiilipeli:

Otetaan yhtä monta kutakin eläintä, kuin on pelaajia, ja laitetaan ne keskelle pöytää. Krokotiili myös keskelle.

Jokainen heittää vuorollaan noppaa, ja ottaa itselleen eläimiä seuraavasti:
– Käsi: Pelaaja ottaa minkä tahansa eläimen, mitä hänellä ei vielä ole.
– Kaksi: Jos jotain eläintä on pöydässä jäljellä enää kaksi, eikä pelaajalla ole vielä kyseistä eläintä, saa pelaaja toisen. Muutoin hän jää ilman.
– Yksi: Jos jotain eläintä on pöydässä jäljellä enää yksi, eikä pelaajalla ole vielä kyseistä eläintä, pelaaja saa sen. Muutoin hän jää ilman.
– Kysymyskupla: Pelaajan vasemmalla puolella oleva saa päättää, minkä eläimen pelaaja saa, mutta kuitenkin niin ettei pelaajalla vielä kyseistä eläintä ole. Tässä voi vähän taktikoidakin, jos itseltäkin puuttuu kyseinen eläin on se ensi heitolla helpompi saada (kakkosellakin tai jopa ykkösellä).
– Krokotiili: Pelaaja ottaa krokotiilin ja ”syö” joltain kaveriltaan yhden eläimen, jolloin se palautuu pöydän keskelle. Ainakin pikkuisen mielestä naurun arvoinen tapahtuma joka kerta.

Voittaja on se, joka ensiksi kerää kaikki seitsemän eläintä.

Hei. Ohjeet on hukkunu ja kiinnostais kuinka se aikuisten vaikeampi peli menee?

Olikos siinä sellainenkin… Ei kai siinä sen ihmeempiä sääntömuutoksia ollut, muuta kuin se, että jos kaataa tornin, joutuu noukkimaan kaikki pudonneet eläimet.

Pelattu on, mutta aikuisten vaikeampi peli ei soita mitään kelloja. Tarkistelen huomenna.

Minä mitään muistanut tarkistaa. Ohjekirja tällä hetkellä 140 kilometrin päässä.

Kiva peli ja hyvän tuntuiset pelinappulat. Peli parhaimmillaan kun 4 osallistujaa. On oivallinen keskittymiseen opteltaessa ja motoriikan kehittämisessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *