Eläimet haluavat pitää hauskaa ja osallistua Como Lohikäärmeen bileisiin, mutta monelta jää kuitenkin juhlat juhlimatta. Beasty Bar on kevyttä hupia, jossa pelaajat yrittävät saada eläimiään sisälle baariin ja samalla jättää muut pihalle.
Kuinka päästä bileisiin?
Pelaajilla on kahdentoista kortin eli eläimen pakka, josta käteen nostetaan neljä korttia. Vuorollaan pelaaja pelaa kädestään yhden eläimen ja tekee sen toiminnon, minkä jälkeen tehdään toistuvat toiminnot jonon kärjestä alkaen. Jos jonossa on tämän jälkeen viisi eläintä, kaksi ensimmäistä pääsee sisään ja viimeinen potkaistaan kadulle. Loput kaksi jäävät muodostamaan uutta jonoa. Vuoron lopuksi käsi täydennetään neljään korttiin, mikäli mahdollista. Peli päättyy kun kaikki pelaajat ovat pelanneet kaikki korttinsa.
Pelin voittaa pelaaja, joka on saanut eniten eläimiään yökerhoon. Jos useampi pelaaja on saanut saman verran eläimiä sisään, eläinten yhteenlaskettu pistearvo (ei siis korttien luvut) ratkaisee.
Millaista on sisällä?
Beasty Bar koostuu 52 isokokoisesta kortista, jotka ovat värikkäästi kuvitettu. Eläinten ominaisuudet on kuvattu kortteihin, mutta pelkästään niiden perusteella ei ominaisuus ehkä aukene vaan ne on hyvä lukea tai kuulla. Eläinten pistearvoja ei myöskään ole esitetty korteissa, joskin pelin vakavuus huomioiden menetys ei ole iso. Laatikko ei myöskään ole ylimitoitettu ja mahduttaa suojatutkin kortit.
Toiset bileet?
Pelistä on olemassa kaksi versiota: Beasty Bar ja Beasty Bar: New Beasts in Town. Kummassakin on 12 kortin pakka neljälle pelaajalle samoin pelaajavärein. Eläimet ovat kuitenkin erilaiset, esimerkiksi toisessa vahvin eläin on leijona, joka menee jonon kärkeen, jos jonossa ei ole jo leijonaa, ja heittää apinat pihalle, kun taas toisessa sarvikuono ottaa vahvimman eläimen paikan jonossa.
Alkuperäisen Beasty Barin eläimet ovat ehkä hieman yksinkertaisempia (vaikka edellisessä kappaleessa mainittu esimerkki ei tätä väitettä tue), joten kahden pelin väliltä suosittelisin sitä ensisijaisesti.
Jos omistaa molemmat pelit, peli tarjoaa pientä pakanmuodostus- ja lisävariaatiomahdollisuutta. Pelaajat voivat valita kunkin luvun kohdalla toisen korteista pakkaan. Kun yksi peli on pelattu, pelataan vielä toinen peli valitsemattomilla korteilla.
Hyvä vai paha portsari?
Beasty Bar ei ole syvällinen, siinä voi lyödä tiettyä pelaajaa ja ensimmäinen ja viimeiset kierrokset voivat olla vailla kummoista valintaa. Vaikka eläinten ominaisuudet eivät ilman opettamista välttämättä aukea, peliä pääsee kuitenkin pelaamaan viidessä minuutissa. Beasty Bar on siis filleri, eikä liian vakavasti otettava sellainen, eli peli, mitä mielelläni toisinaan pelaan.
Faktat Beasty Barista
Suunnittelija: Stefan Kloß
Julkaisija: Zoch (2014)
Mutkikkuus: Peruskuvio on ”pelaa eläin, tee sen toiminto, tee toistuvat toiminnot, tarkista jono”. Eläinten ominaisuudet täytyy kuitenkin opetella, mikä ei kuitenkaan ole valtava urakka.
Onnen vaikutus: Onnea paljon merkittävämmässä roolissa on muiden pelaajien toiminta.
Vuorovaikutus: Tarkoituksena on saada omat eläimet sisään, mikä usein tapahtuu muiden kustannuksella.
Teema: Antropomorfiset eläimet yrittämässä baariin sisään on piristävä teema.
Uudelleenpelattavuus: Erä tai kaksi silloin tällöin riittää hyvin.
Kieliriippuvuus: Korteissa ei ole tekstiä.
Pelaajamäärä: 2–4.
Pituus: 20 minuuttia.