Kategoriat
Videot ja podcastit

HeroQuest -videoesittely

HeroQuest on lapsuuden klassikoita, jota Lautapelioppaan videomaakari Tuomo Pekkanenkin on pelannut aikoinaan antaumuksella. Vaan miltä maistuu 13-vuotiaan suosikkipeli nyt kolmekymppisenä? Onko aika ajanut armotta vanhan klassikon ohi, vai vieläkö luolastoseikkailusta saisi revittyä irti A-luokan viihdettä kuten parikymmentä vuotta sitten? Se selviää tästä noin yhdeksänminuuttisesta videopläjäyksestä.

Modernia vaihtoehtoa haikailevien kannattaa tutustua ainakin Descent-lautapeliin. HeroQuestia kannattaa etsiä lähinnä Huuto.net:stä ja vastaavista, mutta hyväkuntoisesta pelistä kannattaa varautua maksamaan hyvä summa. BoardGameGeekin markkinapaikalta löytyy hyvä valikoima, eivätkä hinnatkaan ole aivan hirvittäviä.

Tilaa Lautapelioppaan uutiskirje

Suoraan sähköpostiisi toimitettavassa uutiskirjeessä on Lautapelioppaan uutiskatsaus ja muuta ajankohtaista tietoa Lautapelioppaan toiminnasta.

Tilaamalla uutiskatsauksen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Lue lisää tietosuojaselosteestamme ja rekisteriselosteestamme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.

Kirjoittanut Tuomo Pekkanen

Lautapelit.fi Tampereen myymälän myymäläpäällikkö, ollut tätä ennen fysiikan ja tietotekniikan opettaja sekä ICT-kehittäjä (opetuspuoli). Kaikenlaisten lautapelien ja hyvien tv-sarjojen ystävä.

9 vastausta aiheeseen “HeroQuest -videoesittely”

Ai jai! Vanha suosikki. Tätä tosiaan luolailtiin innolla 20 vuotta sitten, ennen siirtymistä Rune Questiin ja Cyberpunkiin.

Mikä kulttuuriteko!

Tämä oli minulle se ensimmäinen peli, jos pois lasketaan kimblet ja muut turhat.

Miten tosiaan kuulostaakin tutulta. HeroQuestista rpg-maailmaan… Porttipeli kovempaan kamaan? Tuli käytettyä kohtuu monta kertaa noita HQ:n ukkeleita jossain Runequestin tai KERP-taistelun ukkeleina :)

Onkohan se uusin D&D melkein puhdasta lautapelaamista jo? Ainakin itse olen kuullut siitä sellaisen lähestymistavan että se roolipelaaminen on kyseisessä pelissä 0 ja kaikki painottuu taistelemiseen –> lauta, ukkelit ja pirun paljon tappelu-/taikasääntöjä = lautapeli?

Noh, en tosiaan itte ostaisi HQ:ta enää… mutta ennemmin sitä pelaa kuin jotain Monopolia :)

Hieno arvostelu! Kyllähän tässä nostalgiset fiilikset nousivat, sillä tuota tuli joskus 20 vuotta takaperin ryskättyä urakalla. Peli molempine lisäosineen löytyy jopa vielä kaapista, ja tulipa tuossa viime muuton yhteydessä avattua laatikon kansi parin vuosikymmenen tauon jälkeen ja käytyä läpi noita komponenttejakin. Lähes kaikki osat tallella! Ehkä sitten kun joskus on omaa jälkikasvua, niin otetaan taas kovaan käyttöön? Ja meitsi tietty pahiksena! ;)

Hei, oikein kiva arvostelu. Pari lisäystä voisin antaa:
-jenkkisäännöissä (joita itsekin suosin) on mainittujen juttujen lisäksi myös esim useita erilaisia potionia, joita voi ostaa tavaroiden tapaan seikkailuiden välissä. Näitä tulee useassa lisäosassa jokunen lisää. Nämä siis lisäävät yhden pelaajan kestävyyttä mukavasti, kun kerran on enemmän sitä rahaa kuluttaa tämmöisiinkin.
-älypisteitä käytetään ihan niissä suomalaisissakin lisäosissa. Mm. jotkut hirviöt tekevät vahinkonsa älypisteinä voimapisteiden sijaan, joten esim barbaarin (jenkkisääntöjen) 2 älypistettä eivät kovin pitkälle kanna.
-lisäosia on monia. Suomennettujen kahden lisäksi lähes kymmenisen muuta olen nähnyt, mutta näiden saatavuus on erittäin heikko (pdf:t netistä lähes ainoa tapa). Lisäosissa on mm. yksin pelattaviksi tarkoitettuja seikkailuja ja vaikkapa ihmissusia ja erilaisia velhoja, jotka tuovat mukavasti lisäsisältöä.

Suosittelen itsekin Descenttiä Hero Questin sijaan, vaikka toki itselleni tämä niin nostalginen peli onkin.

Tulipas ostettua tämä klassikko, ja ensimmäisessä pelissä meni hieman sormi suuhun. Haltijan liikkumisesta sanotaan että liikkuu kahdella normaali nopalla, mutta muilla pelaajilla lukee liikkumisessa että heitetään kahdella taistelunopalla. Mitä hiivattia tämä tarkoittaa?

Kyllä ne liikkumiset tehdään aina niillä norminopilla ja vain tappeluissa heitellään niitä joissa on pääkalloja ja kilpiä sun muita.

Hei

Löytyykö jostain tulosttavana mallina ohjeita peliit / korttija tms että voisin askarrelle uuteen versioon suomenkieliset osat (tuli ostettua uudelleen tämä englanninkielisenä itse peli + noitaherran paluu + kellari + Frosen seikkailu

Asko, en usko että kovin helposti löytyy ainakaan julkisesti, pelin sisältöhän on edelleen tekijänoikeuksien suojaamaa eikä vapaasti levitettävissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *