Fantasy Flight Gamesin suosittuun tietokonepeliin perustuva Doom: Lautapeli on tällä kertaa vuorossa Tuomo Pekkasen esittelyvideoissa. Kuinka hyvin lautapeli voi tavoittaa nopeatempoisen räiskintäpelin tunnelman, miten hyvin pelin teema toimii ja kuinkas ne pelimekaniikat sitten? Kaikkiin näihin kysymyksiin löytyy vastaus tästä noin kahdeksan minuuttia kestävästä videosta.
Doom on valitettavasti suomenkielisenä loppuunmyyty, englanninkielistä sentään saattaa vielä löytyä. Jos pelin 60 euron hinta tuntuu suolaiselta, BoardGameGeekin markkinapaikalta voi yrittää löytää edullisempia kappaleita — pelissä on tosin sen verran paljon sälää, että postikulut käyvät helposti kalliiksi.
3 vastausta aiheeseen “Doom: Lautapeli -esittelyvideo”
Joko en vain osaa tai sitten peli on ihan saakelin vaikea kun pahimopelaaja optimoi niin paljon kuin pystyy. Space Crusadet ja Siege of the Citadelit ovat uskomattoman helppoja verrattuna Doomiin.
Mulla voi olla toki taustalla se, että toi Doom on ”ekapelimagneetti”, eli olen pelannut aika monta peliä tuota EKAA skenaariota ja sitten hieman ”armeliaana” ettei ole tarvinnut edes optimoida. Ehkä se on sitten vääristänyt omaa kokemustani Doomista. Jotain kertoo se, että skenaarioita 4 – 5 en ole pelannut kertaakaan!
Eli en usko että olet tehnyt mitään väärin. Tuo yksi suomennosvirhe(?) sääntökirjassa tosin on aika paha. Suomennos väittää että joka ampuminen vie yhden ammusmerkin, joka ei pidä paikkaansa (tai ainakin tuollai voisi tulkita suomennoksen).
Tiukalla noi pelit mullakin on ollut. Siis tyyliin ekan skenaarion lopussa on kahdella mariinilla ollut jo 5 kuolemaa ja viimeiset kaksi haavamerkkiä jäljellä yhdellä pelaajalla. Sitten vain yksi sankarillinen moottorisahaus ratkaisi pelin mariineille –> eli ei toi pelaajille helppo ole.
Space Hulkin helppous(!) kyllä kuulostaa hassulta. Mutta ei olisi eka kerta kun MINÄ pelaan jotain väärin tai tyhmästi. Parhaimmassa tapauksessa molemmat :D
Joo, siitä on jo useampi vuosi kun Doomia on tullut viimeksi pelailtua.
Muistikuvieni mukaan skenaarioiden aikarajat olivat tiukkoja, hyvikset hitaita, ja pahis pystyi hiekoittamaan etenemistä tehokkaasti, esim. muistaakseni eräässä skenaariossa on pakko mennä aika pirun kapeaa käytävää, ja vihu voi laittaa mukavan lihamuurin eteen -> aikarajan puitteissa ohi ei vaan ehdi ilman tarpeeksi hyvää asetta.
Jos pahis tosiaan optimoi, tehtävän onnistunut suorittaminen tuntui olevan mahdollista lähinnä erinomaisen hyvällä noppatuurilla. Tämä siis ilman mitään sääntöhelpotuksia, muistelisin.
Edit: Ai juu, videoarvostelu oli kyllä informatiivinen ja napakka. Lisää tämmöisiä!